• FRI FRAKT HEM TILL DÖRREN
Château Yveline Lalande de Pomerol 2014 Merlot

Château Yveline Lalande de Pomerol 2014

"Läcker och klassisk Lalande de Pomerol"

Pris 229 kr
Lagerstatus
333 st
Lagring
Drick nu eller inom de närmsta 3-4 åren.
Karaktär
Fruktigt & Smakrikt
Färg
Djupt rubinröd
Land
Frankrike
Region
Bordeaux
Distrikt
Lalande-de-Pomerol
Klassifikation
AOC
Producent
Chateau yveline
Huvuddruva
Merlot
Druvor
90% Merlot, 10% Cabernet Franc
Typ
Kork
Passar till
Volym
750 ml
Sockerhalt
1 g/l
Alkoholhalt
13.5%
Se även
Kategorier

Doft & smak

Parfymerad, ren och fruktig doft av röda vinbär, körsbär, björnbär och moreller tillsammans med vedrök, kallskuret och torkade örter. Medelfyllig, stram smak med tydlig fruktighet som är både stor och lång med elegant örtighet, välbalanserade fattoner och en relativt tydlig tanninstruktur.

Passar till

Servera runt 16-20 grader på egen hand som en aperitif eller tillsammans med kallskuret, grillat kött eller vällagrade ostar. Ge gärna lite luft i karaff före servering.

Beskrivning

Familjen Durand har ägt Château Yveline i mer än två århundranden och idag är det Fabienne och André som för arvet vidare genom att producera riktigt snygg, elegant och klassisk Lalande de Pomerol på nästan uteslutande Merlot. Filosofin är enkel - att producera klassiska viner med modern teknologi för att resultatet ska bli ett så högkvalitativt och snyggt vin som möjligt där man bokstavligen ska kunna smaka terroir. Vi tycker de lyckas i detta supereleganta och finstämda exemplaret.

Denna webbplats innehåller information om vin och riktar sig till dig som är 25 år eller äldre. Genom att fortsätta godkänner du att webbplatsen använder cookies i enlighet med vår cookie policy.

Vinoteket is powered by Vinoteket.com ApS