Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

  • Rött vin
  • Bordeaux Frankrike
  • Kryddigt & Mustigt
Château Les Hauts Conseillants Lalande de Pomerol 2014 Merlot

Château Les Hauts Conseillants Lalande de Pomerol 2014

299kr

Fruktsyra
Strävhet
Fyllighet
Slut
  • Fri frakt från 799 kr
  • Nöjd kund-garanti
  • Säkra betalningar
Lagerstatus:
Slut

Fyllig och elegant 10-årig Pomerol!

Perfekt till vinkokt oxkind med krämig potatispuré och en potent rödvinssås. Servera kring 16-18 grader efter en stund på karaff.

Stor och elegant smak av mogna plommon, skogshallon, cassis och svarta körsbär. Vidare till lakrits och cigarr. Kroppen är rund och fyllig med en god struktur och mogna tanniner. Eftersmaken är elegant ihållande.

Omdömen

Beskrivning

Château les Hauts Conseillants är drömmen om en uthållig man.

År 1973 bestämde sig Leopold Figeac för att restaurera denna 4 hektar stora egendom belägen i Lalande de Pomerol. Senare köpte han ytterligare 6 hektar tillsammans med sin dotter och svärson, och idag drivs domänen av hans barnbarn Jean Baptiste Bourott. Alla hans ansträngningar har visat sig vara berättigade eftersom Les Hauts Conseillants nu är väl ansedd inom appellationen.

Figeac-Bourotte-familjen äger också Château Bonalgue, Clos du Clocher och Chateau du Courlat.

Den 10 hektar stora vingården är planterade med merlot och cabernet franc.

Vinet lagras vanligtvis 15 månader i franska ekfat, varav en tredjedel är nya. De producerar ungefär 50 000 flaskor om året.

Egendomen: Ekovänligt integrerat jordbruk. Vingården är engagerad i en global miljöstrategi.

Yta: 10 hektar

Jordmån: 6 ha sandig-lerig på ytan, med grusig underjord (Chevrol-platån i Néac) och 4 ha på en grusig utlöpare som innehåller 10% lera (i Lalande) 

Vinstockar: 6 000 - 8 000 vinstockar per hektar, beroende på fält Genomsnittlig ålder på vinstockarna: 35 år

Beskärning: Guyot double och Guyot simple

Markhantering: traditionell med maskin, plus borttagning av gräsbevuxen yta utan kemikalier "green harvest": toppning vid behov vid veraison

Skörd: Handskörd i lådor och mekanisk med sorteringsprocess ombord på maskinen följt av en sorteringsmaskin efter densimetri

Lagringsfat: Termoreglerade cement- och rostfria ståltankar

Vinifiering: Fält för fält; manuell omrörning, maceration i ungefär en månad.

Lagring: 15 månader i finporiga franska ekfat (1/3 nya, 1/3 ett vin, 1/3 två viner). 1-2 omtappningar per år

Produktion: 50 000 flaskor per år

Utmärkelser

90 Poäng - James Suckling

Populära viner med samma druva

Andra har också köpt