Château La Brettoniere 2013
  • Fri frakt, värde 199kr
  • 100% Nöjd kund-garanti
  • Över 1000 unika viner
Château La Brettoniere 2013 Sauvignon Blanc

Château La Brettoniere 2013

Château La Brettoniere 2013

Tillfälligt slut

Pris 132 kr

Lagerstatus
Tillfälligt slut
Lagring
Drick nu till och med 2016.
Färg
Ljust halmgul med en lätt gyllene kant.
Land
Region
Huvuddruva
Druvor
100% sauvignon blanc
Typ
Vitt
Alkoholhalt
12,0%

Doft & Smak

Frisk, gulfruktig doft med vita blommor, peppar och finmalda örter med en hint mineralitet i bakgrunden. Rund, fräsch smak med stenfrukt, yoghurt, äpplen och lime. Frisk syra, medelfylligt och ok längd med snygg mineralitet.

Passar till

Superbt som aperitif, bra till räksallad med nudlar, citrusmarinerad lax eller getostsallad. Servera kallt kring 10 grader.

Beskrivning

1992 bestämde sig Stephane Heurlier, arvtagare till ett fling-imperium i norra Frankrike för att ge upp tryggheten i familjeföretaget och anta en nya utmaning inom vinbranschen. Platsen att göra det på fann han i Blaye i nordöstra Bordeaux. Med sig till den anrika 1600-talsgården tog han en 25-årig "rising-star"-vinmakare från Paulliac och äventyret kunde börja. Stephane har sedan dess vigt sitt liv åt att odla så kvalitativa druvor som bara möjligt och inga kostnader har hållits tillbaka i vinkällaren, därför är det än mer imponerande att producenten fått pris efter pris för sin stora prisvärdhet. Senast var det the Wine Enthusiast som lyfte vinet som ett av de mest prisvärda vita vinerna från Frankrike. Tack vare sitt relativt nordliga odlingsläge är förutsättningarna för att skapa friska och krispiga viner optimala vilket har blivit lite av producentens signum.