Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

Champagne le mesnil

(1)

Champagne Le Mesnil är en prisbelönt producent som exklusivt tillverkar Grand Cru Champagne i Le Mesnil-sur-Oger och är granne med legenden Salon.

Kort om Champagne Le Mesnil

Champagne Le Mesnil är en prisbelönt producent, ett kooperativ grundat 1937 av ett gäng mindre kvalitetsvinbönder. Le Mesnils 525 vingårdar har en stor del av den bästa Grand Cru vingården i Champagnedistriktet, Le Mesnil. Totalt har den 297 hektar av Champagnes absolut bästa fält och producerar endast Grand Cru Champagne. Granne till legenden Salon i den legendariska staden Le Mesnil-sur-Oger, hemvisten till de bästa Chardonnay-baserade champagnerna (Blanc de Blancs).

Historia

Le Mesnil är en av de bästa Grand Cru Chardonnay-vingårdarna i Champagnedistriktet eftersom de producerar de mest komplexa, krispiga och mineraliska champagnerna. Champagne Le Mesnil ligger granne med legenden Salon! 

Under den ekonomiska krisen på trettiotalet hade det gått upp för vissa visionära champagneproducenter att den enda vägen framåt var att göra Grand Cru Champagne på en hög nivå och göra sig mindre beroende av att behöva sälja druvor till större Champagne-märken. Detta ledde till stora investeringar och särskilt under de senaste åren har egendomen moderniserats, så att alla produktionsanläggningar är toppmoderna för att produktionen ska hålla högsta kvalitet. Alla vingårdar som tillhör kooperativet ligger i det mycket eftertraktade Côte des Blancs.

Grand Cru Champagne

525 vingårdar dominerar vingården Le Mesnil, och det är totalt 297 hektar av Champagnes absolut bästa mark. Champagne Le Mesnil har en total lagringskapacitet på 5 miljoner flaskor. Den unika kvaliteten på druvorna från dessa berömda terroir gör att de flesta stora champagnehus tillhör kunderna. Alla Les Mesnils egna champagner lagras i minst 3 år i djupa källare och ofta mycket längre. Detta är en unik producent!