• Fri frakt Fri frakt
  • Snabb hemleverans Snabb hemleverans
  • Trygg e-handel Trygg e-handel
Champagne Hugues Godmé Blanc De Noirs Nv Pinot Noir

Champagne Hugues Godmé Blanc De Noirs Nv

Pris 499 kr

Köp 1 st
Köp 4 st
Köp 6 st
Lagerstatus
56 st
Lagring
Drick nu eller låt mogna ett par år
Karaktär
Smakrik och komplex
Färg
Djupt gyllengul
Land
Region
Klassificering
Huvuddruva
Druvor
100% Pinot Noir
Volym
750 ml
Sockerhalt
4 g/l
Alkoholhalt
12%
Se även

Doft & Smak

Typisk Pinot-doft dominerar den fruktiga och eleganta doften av citrus, röda bär, gula frukter, valnötter och nybakad brioche. Stor, ren och smakrik stil med mycket frukt, torkade druvor, nötter och bröd. Lång, elegant avslutning.

Passar till

Smakrikt vin som klarar allt ifrån skaldjursrätter till grillad fisk eller t o m kyckling. Servera kylt kring 10-11 grader.

Beskrivning

Hugues Godmé är en av de mest ödmjuka och jordnära vinproducenter vi träffat. Han låter helt enkelt vinerna tala för sig, och så de talar! Vi har länge letat fler kommande stjärnor i Champagne och så snart vi fick höra talas om Hugues och hans viner och hans filosofi så fattade vi att det är något stort på gång. Han har alltid odlat ekologiskt men efter det tuffa (extremt torra) året 1997 kände han att han borde kunna göra ännu mer för att vinrankorna skulle orka liknande år i framtiden och konverterade till biodynamisk odling. Idag är hans druvor, från Pinot-regionen Verzenay, bland regionens bästa och det har börjat pratas om hans viner i allskön internationell press. Prova själv så förstår du varför.