Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

Champagne Hugues Godmé

(0)

Biodynamisk odlad champagne.
Vingården i Verzenay i vindistriktet Champagne fick sitt organiska certifikat 2013. 

Brett utbud med Champagne av hög kvalitet

Hugues Godmé tillhör femte generationen som tillverkar champagne i Verzenay. Han är engagerad i ekologiskt jordbruk och bedriver biodynamisk vinodling. Champagne Hugues Godmé är en champagne som är kraftfull men ändå elegant. En champagne som passar särskilt bra till fläskkött, skaldjur, milda och mjuka ostar samt fisk som lax eller tonfisk.

Vad är Champagne?

Ett mousserande vin måste vara framställt i regionen Champagne för att du ska kunna kalla det för Champagne. Gården, lagringstiden eller receptet spelar ingen roll utan är var vinet framställs som är avgörande. Det svala klimatet i Champagne distriktet gör att druvorna knappt mognar något som gör att syrahalten blir hög och vinet blir friskt. Dessutom får vinet en speciell mineralkaraktär eftersom jordmånen har höga halter av krita.

Biodynamisk Champagne odling

Champagne Hugues Godmé buteljeras med en låg dos av svavel och de lagras fem år innan de säljs. Det biodynamiska jordbruket strävar efter att förbättra markens kvalitet, och även att utveckla variationen av nyttiga bakterier i jorden. Du gödslar jorden med en näringsrik kompost vilket även skyddar vinrankan mot svampangrepp.

Druvan Chardonnay

Hugues producerar sin champagne från vinstockar från Villers, Marmery, Ville Dommange, Verzy och Verzenay. På mer än hälften av vingårdarna odlar Hugues Chardonnay medan runt 30 % är planterade med Pinot Noir. Chardonnay är vanlig i tillverkning av champagne, eftersom den bidrar med sin friskhet och möjliggör att du kan lagra det under en längre tid.

Fördelar med biodynamisk odling

Hela produktionsprocessen i Hugues vingårdar sker i enlighet med biodynamisk odling. Druvorna får växa utan inblandning av naturfrämmande och konstgjorda produkter. Kvaliteten på druvorna är den viktigaste faktorn för hur champagnen kommer att smaka. Vid biodynamisk odling utvecklar vinrankorna djupare rötter något som innebär att druvorna utvecklar en mer koncentrerad smak och framförallt högre mineralkaraktär. Hugues följer inget speciellt recept utan beroende på årgången ändrar han olika parametrar när han framställer sin karaktärsfulla Champagne Hugues Godmé.