Champagne Gobillard Rosé
Doften är ungdomlig med massor av röda bär och frukter, lång och intensiv. Smaken är ren och klar med en markerad syra, mogna röda bär, jasminblommor en subtil touch av exotisk frukt och grapefrukt.
Beskrivning
Det var i Premier-Cru-byn Hautvillers, som munken Dom Pérignon verkade under 47 år i slutet av 1600-talet och början av 1700-talet, så få vinbyar har en sådan stamtavla och tradition som just Hautvillers. Här bedriver den småskaliga champagnefamiljen Pierre Gobillard sin verksamhet och vilka Champagner de gör. Idag är det familjens fjärde generation, Hervé och Florence, som driver Champagne Gobillard och de gör det efter samma principer som deras anfäder gjorde. Deras marker ligger på sluttningarna runt Hautvillers som kanske är den allra mest klassiska av alla champagnebyar. På berget Montagne de Reims strax norr om Epernay odlar Gobillard framförallt Chardonnay, men också Pinot Noir och Pinot Meunier. Det som karaktäriserar Gobillards Champagner är fräschör, elegans och karaktär.
Passar till
Servera runt 8-12°C till kraftiga fiskrätter, som tonfisk, lätta och eleganta kötträtter, gärna en carpaccio på kalv, eller rätter på anka, eller en bit god, mörk choklad.
Utmärkelser
1 star Guide Hachette 2014
Produktinformation
- Lagerstatus
- 116 st
- Lagring
- Drick nu eller inom 2 år
- Karaktär
- Friskt & Bärigt
- Färg
- Hallonrosa
- Land
- Frankrike
- Region
- Champagne
- Producent
- Champagne Pierre Gobillard
- Huvuddruva
- Chardonnay
- Druvor
- 70% Chardonnay, 20% Pinot Noir, 10% Pinot Meunier
- Kork
- Passar till
- Volym
- 750 ml
- Sockerhalt
- 0.6 g/100ml
- Alkoholhalt
- 12.5%
- Se även
-
Champagne Pierre Gobillard
Hautvilliers, Champagne’s födelseort!
-
Chardonnay
Chardonnay är helt klart vinvärldens vita viners superstjärna. Chardonnay druvan är en mångsidig storsäljare som är välkänd hos de flesta vindrickare. Eftersom Chardonnay är en ganska neutral druva i smaken kan man påverka vinets karaktär med jordmån, odling och vinframställning.
-
Champagne
Champagne ligger i nordöstra Frankrike och har blivit världsberömt för sina mousserande viner. För att ett mousserande vin ska få kallas Champagne måste det vara gjort på druvor från denna region.
-
Friskt & Bärigt
Under denna kategori faller den “provensalska” stilen. Vinerna är ofta lätta och avrundade med smaker som går åt röda bär som hallon och smultron med citrustoner.