• Fri frakt hem till dörren
 • Trygg e-handel
 • Kundbetyg 4.6 / 5 • 36 915 omdömen
 • Nöjd kund-garanti

Varukorg

Att betala
Till kassan

Beskrivning

Det var i Premier-Cru-byn Hautvillers som munken Dom Pérignon verkade under 47 år i slutet av 1600-talet och början av 1700-talet.

Få vinbyar har en sådan stamtavla och tradition som just Hautvillers. Här sköter den småskaliga champagnefamiljen Pierre Gobillard sin verksamhet och vilka vinerde skapar! Idag är det fjärde generation, Hervé och Florence, som driver Champagne Gobillard och de gör det efter samma principer som deras anfäder gjorde.

Deras marker ligger på sluttningarna runt Hautvillers som kanske är den allra mest klassiska av alla champagnebyar. På berget Montagne de Reims strax norr om Epernay odlar Gobillard framförallt Chardonnay, men också Pinot Noir och Pinot Meunier. Det som karaktäriserar Gobillards Champagner är fräschör, elegans och karaktär.

Passar till

Servera vinet kring 6-8 grader. Läckert till färsk krabba, moules frites, gäddqueneller och perfekt att avnjuta allena.

Utmärkelser

Silver - Decanter
Speciellt Utvald - Guide Hachette, 2016

Produktinformation

Lagerstatus
49 st
Lagring
Kan lagras 5-10 år
Karaktär
Brödigt & fylligt
Färg
Ljust gyllene
Land
Frankrike
Region
Champagne
Distrikt
Champagne Premier Cru
Producent
Champagne Pierre Gobillard
Huvuddruva
Chardonnay
Druvor
50% Chardonnay, 25% Pinot Noir, 25% Meunier
Typ
Kork
Passar till
Volym
750 ml
Sockerhalt
0.5 g/100ml
Alkoholhalt
12.5%
Se även
 • Producent

  Champagne Pierre Gobillard

  Hautvilliers, Champagne’s födelseort!

 • Huvuddruva

  Chardonnay

  Chardonnay är helt klart vinvärldens vita viners superstjärna. Chardonnay druvan är en mångsidig storsäljare som är välkänd hos de flesta vindrickare. Eftersom Chardonnay är en ganska neutral druva i smaken kan man påverka vinets karaktär med jordmån, odling och vinframställning.

 • Region

  Champagne

  Champagne ligger i nordöstra Frankrike och har blivit världsberömt för sina mousserande viner. För att ett mousserande vin ska få kallas Champagne måste det vara gjort på druvor från denna region.

 • Distrikt

  Champagne Premier Cru

  En champagne med beteckningen Premier Cru består enbart av druvor odlade i en kommun som är klassificerad Premier Cru eller Grand Cru. I vinregionen Champagne finns det 61 sådana kommuner varav 17 är Grand Cru. De ligger runt kullen Montagne de Reims och i vinområdet Côte des Blancs. Premier Cru finns även runt staden Épernay.