• Fri frakt hem till dörren
 • Trygg e-handel
 • Kundbetyg 4.6 / 5 • 35 344 omdömen
 • Nöjd kund-garanti

Varukorg

Att betala
Till kassan

Beskrivning

Casa Santa Eulália grundades under 1700-talet i Atei, mitt i Vinho Verde-regionen, Portugal. Passionen för att producera vin har överförts från generation till generation inom familjen, vilket har gjort att gården kan bibehålla sin charm, den fruktbara granitjorden och dess fantastiska klimat. Sedan 1997 ägs det av producenten Maria Teresa Gil Pereira Cunha Marques Leandro, som ärvde den från sin far Joaquim Machado Pereira e Cunha, även han en Vinho Verde-producent. år 2005 renoverades gården och upprustades med den bästa tänkbara tekniken inom vinindustrin som gör att de kan få ut så mycket som möjligt från varje druva. Casa Santa Eulália har fortfarande marker med gamla vinstockar, men det mesta av produktionen kommer från ett område om 38 hektar som omstrukturerades mellan 2000-2005. Detta område omfattar flera olika druvsorter som alla är typiska för Vinho Verde-regionen.

Passar till

Servera runt 8-12°C i ett glas bara för sig, eller tillsammans med matiga sallader eller enklare skaldjurs- och fiskrätter, men också till fågel.

Produktinformation

Lagerstatus
51 st
Lagring
Drick nu eller inom 2 år
Karaktär
Friskt & Fruktigt
Färg
Ljust gyllene med grön kant
Land
Portugal
Region
Vinho Verde
Distrikt
Minho
Producent
Casa Santa Eulália
Huvuddruva
Sauvignon Blanc
Druvor
100% Sauvignon Blanc
Typ
Kork
Passar till
Volym
750 ml
Sockerhalt
0.4 g/100ml
Alkoholhalt
12.5%
 • Producent

  Casa Santa Eulália

  Portugisiskt vin odlat i granitjord.
  I den granit-rika jorden i norra Portugal odlar familjeföretaget Casa Santa Eulália druvor till sina viner. Framställningen av vin har pågått sedan 1822.

 • Huvuddruva

  Sauvignon Blanc

  Sauvignon Blanc - "den vilda vita" En omåttligt populär grön druva som odlas i nästintill hela vinvärlden. Sauvignon Blanc är en aromatisk druva med en frisk syra och ger mer eller mindre alltid torra viner.

 • Region

  Vinho Verde

  Det grönskande och vackra Vinho Verde är till ytan det största distriktet i hela Portugal, som vinproducerande land. I Vinho Verde växer och frodas vinrankorna i bördiga granitjordar. 

 • Distrikt

  Minho

  Minho är ursprungsområdet för Portugals unika Vinho Verde.
  I Minho är det småbrukare som dominerar vinproduktionen. För att ge plats till andra grödor växer vinrankorna därför högt upp i luften.