Trevligt vardagsvin till italiensk husmanskost som pasta, risotto, hembakad pizza eller vitello tonnato. Servera lite svalt, kring 18-19 grader.
Bärig, fräsch doft men röda körsbär, plommon och jordgubbar tillsammans med rå kakao, örter och peppar. Medelfyllig, fruktig smak med rund, frisk munkänsla. Igen, trevlig örtig karaktär med frisk syra och en bra avslutning.
Azienda Agricola Tezza har i tre generationer drivits av familjen med samma namn. Idag är kusinerna Flavio, Vanio och Federico. En modern Valpolicellaproducenten i bemärkelsen att de sköter och kontrollerar allt själva, från druvodling, till vinmakning och marknadsföring. Alla deras vingårdar ligger i området Valpantena, en dal mellan Gardasjön och alperna vilket är ett idealt mikroklimat för Valpolicelladruvor. Deras Veneto Rosso är en klassisk Corvina-blandning i stilren, lite lättare kostym.