Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

Azienda agricola tezza

(0)

Exklusiva viner med gediget hantverk.
Azienda Agricola Tezza är beläget i det italienska vindistriktet Verona. Det är en av de mest enastående vingårdarna i regionen.

Azienda Agricola Tezzas filosofi är att alltid vara transparenta med hur deras vinproduktion går till. Odling, skörd, vintillverkning och flasktappning görs på gården av familjen och deras anställda, vilket innebär att det är lätt att följa hela produktionslinjen från början till slut.

Vintillverkning i tredje generationen

Kusinerna Flavio, Federico och Vanio är den tredje generationen vinproducenter som tillsammans för den anrika vingårdens arv vidare. Vingården är belägen i Poiano, en region strax nordost om staden Verona, där det även finns fler utmärkta vintillverkare. De tre kusinerna utvecklar hela tiden vingårdens produktion och testar ofta miljövänliga tekniker och utrustning som förbättrar kvaliteten. Allt för att få en jämn och hög kvalitet på produktionen.

Dalen med perfekt mikroklimat för odling av druvor

De historiska omgivningarna i närheten av Gardasjön är inte bara storslagna att uppleva för dess skönhets skull. Den kalkrika jorden är dessutom perfekt för druvodling. Azienda Agricola Tezza har ett flertal spännande druvor i sina odlingar och här hittar du bland annat Pinot Grigio, Corvina och Rondinella.
Resultatet av druvodlingen är ett flertal unika viner med smakbilder som spänner över allt från sammetsmjuk fräschör till dova toner av tobak och lakrits. Gården har för närvarande tre kategorier med vin, alla med sina distinkta karaktärer.

Corte Majoli

Corte Majoli är en serie viner baserad på bland annat druvorna Corvina, Rondinella och Corvinone. Vinerna passar generellt bra till lättare kötträtter som kyckling och charkbrickor samt klassisk risotto. Bland Corte Majoli-vinerna finns också en vit variant tillverkad på druvan Pinot Grigio.

Brolo Delle Giare

Den här kategorin består av en Amarone och ett rött vin med toner av vanilj, choklad och kanel. Vinerna passar bra till grillat kött och vällagrade ostar.

Tezza

Azienda Agricola Tezzas största kategori är namngiven efter familjen. Här hittar du viner i många olika druvkombinationer, bland annat robusta vardagsviner av hög kvalitet som sätter guldkant på vardagen. Det finns också lyxiga varianter med 80 % Corvina-druvor som lagras länge innan de når ut till konsumenterna.