• 100% nöjd kund-garanti 100% nöjd kund-garanti
  • Gratis hemleverans Gratis hemleverans
  • Trygg e-handel Trygg e-handel
Bougrier Pure Loire Vouvray Brut Chenin Blanc

Bougrier Pure Loire Vouvray Brut

"Elegant och klassiskt mousserande från Vouvray"

Pris 169 kr

Köp 1 st
Köp 4 st
Köp 6 st
Lagerstatus
177 st
Lagring
Drick nu eller inom 2-3 år
Karaktär
Fruktig & Mineralrik
Färg
Ljust halmgult
Land
Frankrike
Region
Loire
Distrikt
Vouvray
Klassificering
AOC
Producent
Famille bougrier
Huvuddruva
Chenin blanc
Druvor
100% Chenin Blanc
Vintyp
Förslutning
Passar till
Volym
750 ml
Sockerhalt
8 g/l
Alkoholhalt
12,5%
Se även

Doft & Smak

Druvtypisk doft av aprikoser, nektariner, honung och våt sten. Smaken är elegant, krispig och fruktig med bra mousse, härlig balans och en frisk, ren syra. Lång, vass avslutning.

Passar till

Läckert precis som det är när man vill fira med något lite elegantare. Annars testa till färska skaldjur eller varför inte till en dessert. Servera väl kylt kring 8-9 grader.

Beskrivning

Redan 1885 grundade familjen Bougrier sin vinfirma i Loire och idag, sex generationer senare är det fortfarande i familjens regi och ägo som verksamheten bedrivs. Generation för generation har de utvecklat affären och vingårdarna och hela tiden vässat varje liten aspekt i odlingen och produktionen. Idag är Bougrier ett av de stora namnen i Loire med vingårdar i alla de namnkunniga apellationerna men är också kända för sina mer generiska viner som blandas från alla deras vingårdslägen. Produktionen sker via tre olika vingårdar i Touraine, Anjou och Muscadet. Familjen har nu lyckats få sina viner serverade på de flesta av Frankrikes bättre restauranger och från och med våren 2018 är de nu tillgängliga på den svenska marknaden!