• FRI FRAKT HEM TILL DÖRREN

Bosco del Conte Chianti 2019

Ny årgång klassisk Chianti under 100-lappen!

Karaktäristisk, rustik doft med örter, körsbär, plommon och en hint av mineral. En direkt och rent fruktig, medelfyllig smak med frisk syra, lätt saftig mellanpalett och en rund, fruktig avslutning med lena tanniner och balsamtoner.

Volym
750 ml
Alkoholhalt
12.5%
Sockerhalt
2 g/l

99kr

Bosco del Conte Chianti 2019

99kr
Lagerstatus:
500+ st
  • Fri frakt hem till dörren
  • Nöjd kund-garanti
  • Säkra betalningar

Beskrivning

Politiskt käbbel är inte alltid till ondo och då Brexit drog ut på tiden har vi även denna vinter snappat upp ett kap. Detta då Viticultori Bosco, en av Italiens stora vinproducenter, inte vågade ha kvar för stora kvantiteter vin hos sin importör i England inför en stundande Brexit. De erbjöd special-deals till sina större importör i andra länder i norra Europa. Vi fastnade speciellt mycket för ett av dem - del Conte Chianti 2019 - som just kommit in i lager.

En klassisk, rustik och fruktig Chianti med mycket körsbär, lakrits och örter perfekt till vardagsmaten med inspiration från Italien! Den blir din för endast 99 kr/butelj, ett bra mycket lägre pris än om Brexit uteblivit!

Passar till

Perfekta vardagsvinet till medelhavsmat, gärna med blinkningar till Italien som porchetta, fläskfilépasta, pizza med svamp eller en enkel risotto med grillad kyckling. Servera svalt, gärna ner mot 16-17 grader.

Produktinformation

Lagerstatus
500+ st
Lagring
Drick nu eller inom de närmsta 2-3 åren
Karaktär
Fruktigt & Smakrikt
Färg
Rubinröd med lila kant
Land
Italien
Region
Toscana
Distrikt
Chianti
Klassifikation
DOCG
Producent
Bosco Viticultori
Huvuddruva
Sangiovese
Druvor
Sangiovese, Cabernet Sauvignon
Typ
Kork
Passar till
Volym
750 ml
Sockerhalt
2 g/l
Alkoholhalt
12.5%
Se även

Omdömen

Denna webbplats innehåller information om vin och riktar sig till dig som är 25 år eller äldre. Genom att fortsätta godkänner du att webbplatsen använder cookies i enlighet med vår cookie policy.

Vinoteket is powered by Vinoteket.com ApS