• FRI FRAKT HEM TILL DÖRREN
Bodegas Barahonda Organico 2018 Monastrell

Bodegas Barahonda Organico 2018

Pris 149 kr
Lagerstatus
390 st
Lagring
Drick nu till och med 2022
Karaktär
Fruktigt & Smakrikt
Färg
Djupt rubinröd
Land
Spanien
Region
Murcia
Distrikt
Yecla
Klassifikation
DO
Producent
Bodegas Barahonda
Huvuddruva
Monastrell
Druvor
Monastrell, Syrah
Typ
Kork
Passar till
Volym
750 ml
Sockerhalt
2 g/l
Alkoholhalt
13%
Se även

Doft & smak

Frisk, ren och fruktig doft med mycket skogsbär, körsbär, choklad, örter och lite nötter. Ekfatskaraktärer i bakgrunden. Smakrik, ren och frisk smak med mycket frukt, choklad, kaffe och körsbärsgelé. Lena tanniner och en frisk syra i avslutningen.

Passar till

Härligt köttvin eller till grytor, risrätter, ostar eller patéer. Servera svalt, kring 18-19 grader.

Beskrivning

Bodegas Barahonda grundades 1925 i Yecla i sydöstra Spanien (strax väster om Alicante) och är regionens gigant med sina 150 hektar vinodlingar. Regionen är fortfarande relativt okänd men börjar, tillsammans med grannen Jumilla, oftare och oftare nämnas för sina prisvärda och spännande viner. Barahonda är en partner till oss sedan många år tillbaka och producenten har gått från klarhet till klarhet och har nyligen byggt ett helt nytt, toppmodernt vineri som ytterligare bärgar för toppkvalitet till kanonpriser. Vi ser fram emot alla nya lanseringar de bjuder på! Ekologiskt odlat och producerat.

Populära viner med samma druva

Denna webbplats innehåller information om vin och riktar sig till dig som är 25 år eller äldre. Genom att fortsätta godkänner du att webbplatsen använder cookies i enlighet med vår cookie policy.

Vinoteket is powered by Vinoteket.com ApS