• 100% nöjd kund-garanti 100% nöjd kund-garanti
  • Gratis hemleverans Gratis hemleverans
  • Trygg e-handel Trygg e-handel
Au Jeu troisième Édition 2016 Shiraz-Syrah

Au Jeu troisième Édition 2016

"Årets viltvin anno 2018 är på plats! Limited Edition-fynd! "

Pris 139 kr 159 kr Permanent nedsatt pris, gäller så långt lagret räcker.

Oj då, populära viner tar tyvärr slut snabbt.

Vi rekommenderar dig att istället testa denna kundfavorit

Lagerstatus
Slut
Lagring
Drick nu eller inom de närmsta 3-4 åren.
Karaktär
Fruktigt & Kryddigt
Färg
Djupt blåröd med mörk kant
Land
Frankrike
Region
Languedoc-roussillon
Distrikt
Minervois
Klassificering
AOC
Producent
Château d'agel
Huvuddruva
Shiraz/Syrah
Druvor
Syrah, Grenache, Carignan, Moruvédre
Vintyp
Förslutning
Passar till
Volym
750 ml
Sockerhalt
2,5 g/l
Alkoholhalt
13,5%
Se även

Doft & Smak

Ren, inbjudande fruktig doft med björnbär, plommon och svarta vinbär. Läckra inslag av sötlakrits, peppar och örter i bakgrunden. Rund, mjuk och medelfyllig smak med välintegrerade tanniner. Stor frukt som ändå inte dominerar, då du samtidigt hittar en frisk och pigg syra och den där karaktäristiska och snygga pepprig-/örtigheten som Minervios är kända för. Rustik, härlig avslutning som inbjuder till nästa klunk.

Passar till

Som gjort till alla höstens maträtter. Grytor av alla de slag, diverse rätter på vilt (gärna med bärgelé), ostar, pasta med svamp eller en riktigt mustig vildsvinsragu med tagliatelle. Servera lite svalt, precis under rumstemperatur kring 18-19 grader.

Beskrivning

Hösten är en säsong då mat och vin verkligen kan komma till sin rätt tillsammans. Djupa, mustiga grytor, härliga rätter på vilt och mycket svamp, rotfrukter och örter. Och med stor efterfrågan på bra "viltvin" så gav vi oss för två år sedan ut och frågade några av våra mest rustika vinproducenter vad de hade att erbjuda till en special-cuvée. Så efter ett stort antal prover fastnade vi för Château d'Agels härliga blend på Syrah och Grenache från det perfekta höstvinsdistriktet Minervois i södra Frankrike. Efter lite finputsning bland vintankarna och en skvätt Carignan och Mourvédre hade vi till slut spikat det - årets viltvin! i år är blenden ytterligare något premium så håll i hatten för här är den - troisième édition!