Låt vinet andas en timme innan du serverar det runt 16-18 grader. Utsökt tillsammans med rätter på vilt, ugnsrostat kött eller vällagrade ostar.
Intensiva aromer med mjuk och sammetslen textur av torkade druvaromer. Denna Amarone är gjord genom att blanda Corvina, Corvinone, Rondinella och Molinare som får torka från slutet av september till början av januari.
För familjen Arduini är vin inte bara ett företag, det är ett sätt att leva vilket gjort att de producerar viner med stil. Farfar Gabriele Arduini köpte den första fastigheten i Marano di Valpolicella på 1940-talet och tack vare hans tre söner köptes 1969 två ytterligare vingårdar i Corrubbio och Campara. Vingården moderniserades 2002 och säljs nu under Gabrieles sonsons namn, Luciano Arduino. Han tar hand om alla delar i produktionen och stöds av sin son Andrea och sin fru Silvana som sköter ekonomin. Med sju hektar vingårdar är det fortfarande ett litet familjeföretag där kvaliteten återspeglas i vinerna. Vinerna har dessutom fått höga recensioner av kritiker. Deras komplexa och eleganta Amarone della Valpolicella DOCG Classico har gjorts av handskördade druvor från 30 år gamla vinrankor. Vinet har sedan fått mogna 12 månader i franska- och amerikanska ekfat, ytterligare 12 månader i slovenska ekfat och slutligen på flaska.
Utmärkelser
98 Poäng - Luca Maroni, tidigare årgång Italiens Bästa Amarone - Luca Maroni