Beskrivning

Le Grands Chais de France (LGCF) grundades 1979 av Joseph Helfrich, en känd vinmakare bland de stora franska vinregionerna. Gruppen är ansvariga för mer än 2000 hektar vingårdar. Företaget har blivit under loppet av en generation en stor aktör i både Alsace, Jura, Diois, Languedoc, Bordeaux, Loire-dalen och nu nyligen i Bourgogne. De är nu den ledande privata vinaktören i Frankrike, nu även med utländska viner i sortimentet

Passar till

Servera runt 16-18°C till en matig köttpaj, eller till helgens grill med vännerna.

Produktinformation

Lagerstatus
40 st
Lagring
Drick nu eller inom 2 år
Karaktär
Fruktigt & Smakrikt
Färg
Rubinrött
Land
Chile
Region
Valle Central
Distrikt
Maipo Valley
Producent
Les Grands Chais de France
Huvuddruva
Cabernet Sauvignon
Druvor
100% Cabernet Sauvignon
Typ
Kork
Passar till
Volym
750 ml
Sockerhalt
0.5 g/100ml
Alkoholhalt
13.5%
 • Producent

  Les Grands Chais de France

  Les Grands Chais de France grundades 1979 av Joseph Helfrich och är idag Frankrikes ledande privatägda vinmakare med viner från hela Frankrike.

 • Huvuddruva

  Cabernet Sauvignon

  Cabernet Sauvignon- en druva som var vindrickare någon gång avnjutit eller i alla fall hört talas om. Inte så konstigt då det är världens mest odlade druva. Med sitt tjocka druvskal ger Cabernet Sauvignon viner med ryggrad och fin struktur.

 • Region

  Valle Central

  Vinregionen Valle Central är Chiles största, både då det gäller volym och areal. Området sträcker sig över 400 kilometer från Maipo-dalen strax söder om Santiago till den södra änden av Maule-dalen. Vingårdarna här producerar en rad olika sorters viner på flera olika druvsorter.

 • Distrikt

  Maipo Valley

  Vinregionen Maipo Valley beskrivs ofta som Sydamerikas Bordeaux. Den ligger strax söder om huvudstaden Santiago i Chile och är hem för några av landets mest prestigefyllda viner. Regionen är dessutom uppdelad i de tre större områdena Alto Maipo, Central Maipo och Maipo Bajo