Arduini Ripasso Superiore 2015
  • Fri frakt, värde 199kr
  • 100% Nöjd kund-garanti
  • Över 1000 unika viner
Prisvinnande vin
Arduini Ripasso Superiore 2015 Corvina
Prisvinnande vin
Aristocratico Valpolicella Ripasso 2016

Pris: 149 kr

Arduini Ripasso Superiore 2015

Pris 199 kr

Lagerstatus
Tillfälligt slut
Lagring
Drick nu eller inom de närmsta 4-5 åren.
Karaktär
Fruktigt och smakrikt
Färg
Rubinröd med ljuslila toner
Land
Region
Producent
Luciano Arduini
Huvuddruva
Druvor
60% Corvina, 20% Corvinone, 20% Rondinella
Typ
Rött
Sockerhalt
4 g/l
Alkoholhalt
14,5%

Doft & Smak

Typiska karaktärer av tillverkningsmetoden för en Ripasso. Den bästa delen av Valpolicella är fermenteras tillsammans med Amarone för att öka alkoholhalten och ge vinet en djupare färg, aromer och smaker. Friska och blommiga aromer med toner av bär. Harmoniska och torra smaker.

Utmärkelser

97 Poäng - Luca Maroni
Italiens Bästa Ripasso 2017/2018 - Luca Maroni

Passar till

Låt vinet andas i en timme innan du serverar det runt 16-18 grader. Utsökt tillsammans med ugnsrostat nötkött eller vällagrade ostar.

Beskrivning

För familjen Arduini är vin inte bara ett företag, det är ett sätt att leva vilket gjort att de producerar viner med stil. Farfar Gabriele Arduini köpte den första fastigheten i Marano di Valpolicella på 1940-talet och tack vare hans tre söner köptes 1969 två ytterligare vingårdar i Corrubbio och Campara. Vingården moderniserades 2002 och säljs nu under Gabrieles sonsons namn, Luciano Arduino. Han tar hand om alla delar i produktionen och stöds av sin son Andrea och sin fru Silvana som sköter ekonomin. Med sju hektar vingårdar är det fortfarande ett litet familjeföretag där kvaliteten återspeglas i vinerna. Vinerna har dessutom fått höga recensioner av kritiker. Deras fruktiga och smakrika Valpolicella Ripasso DOC Classico Superiore har gjorts av handplockade druvor som fått mogna 12 månader i franska-, amerikanska- och slovenska ekfat för att slutligen ligga på flaska.