Westend Estate The Boxer Durif 2013
  • Fri frakt, värde 199kr
  • 100% Nöjd kund-garanti
  • Över 1000 unika viner
Prisvinnande vin
Westend Estate The Boxer Durif 2013 Durif

Westend Estate The Boxer Durif 2013

Westend Estate The Boxer Durif 2013

Tillfälligt slut

Pris 131 kr

Lagerstatus
Tillfälligt slut
Lagring
Drick nu, till och med slutet av 2020
Karaktär
Fylligt, mustigt rött
Färg
Kolsvart med purpurfärgad kant
Land
Distrikt
Huvuddruva
Druvor
100% Durif
Typ
Rött
Alkoholhalt
14,5%

Doft & Smak

Mogen doft av kryddiga plommon och en antydan till ek. Smaken är stor, med mörka bärfrukter och mjuka tanniner. Bra längd

Utmärkelser

Guld - New Zealand International Wine Competition (Auckland) 2014
Guld - Riverina Wine Show 2014

Passar till

Härligt på egen hand, eller varför inte som sällskap till mustiga grytor, grillade eller rostade röda kötträtter, eller kanske en fyllig italiensk stuvning med aubergine.

Beskrivning

Bill Calabria hade förutsättningar att bli en bra boxare i sin ungdom och han skulle utan tvekan ha gått vidare till stora ting, efter att ha vunnit en eftertraktad ”Gyllene Handske”, om hans mamma inte hade fått reda på det. Han valde i stället att följa i sin pappas fotspår i arbetet på vingården. Australien är skyldiga mycket till italienska familjer som Bills. Deras kärlek till vin och mat bidrog till att förändra vanorna hos en i grunden öldrickande nation. Uppmärksamhet på alla detaljer från vingård till flaska är Bill mantra. Med noga utvald och handplockad Durif och traditionell vinframställningsteknik, inkluderat lagring på fat av förstklassig amerikansk ek, har han skapat ett yppigt vin med mörk bärfrukt och kryddig ek.