• 100% nöjd kund-garanti 100% nöjd kund-garanti
  • Gratis hemleverans Gratis hemleverans
  • Trygg e-handel Trygg e-handel
Viu Manent Cabernet Sauvignon Reserva Est. Collection 2015  Cabernet Sauvignon

Viu Manent Cabernet Sauvignon Reserva Est. Collection 2015

Pris 129 kr

Oj då, populära viner tar tyvärr slut snabbt.

Vi rekommenderar dig att istället testa denna kundfavorit

Lagerstatus
Slut
Lagring
Drick nu, eller inom de närmsta två åren
Karaktär
Fruktigt & Smakrikt
Färg
Djupt rubinröd
Land
Chile
Region
Valle Central
Distrikt
Colchagua Valley
Producent
Viu manent
Huvuddruva
Cabernet Sauvignon
Druvor
100% Cabernet Sauvignon
Vintyp
Förslutning
Passar till
Volym
750 ml
Sockerhalt
3 g/l
Alkoholhalt
14%
Se även

Doft & Smak

Vinet har en mycket ren och druvtypisk doft av svarta vinbär och en smak i stil med klassisk Bordeaux. Stort djup och komplexitet med mycket mogen frukt i den långa mjuka eftersmaken som tillkommit efter 12 månader på franska ekfat.

Passar till

Drick strax under rumstemperatur, 18-20 grader, till en fin köttbit, vilt och egentligen till alla kötträtter. Även fantastiskt gott till ost.

Beskrivning

Viu Manent syftar till att göra rött vin med finess och hållbarhet, vilket verkligen känns i smaken på denna lyxiga Reserva. Endast de bästa druvorna är valda och därefter lagras vinet 12 månader på franska ekfat. Viu Manent grundades 1935. Först hade man inga egna fält, men när Don Miguel Viu Manent 1966 köpte de allra bästa vingårdarna i Colchagua-dalen var det förmodligen flera av de lokala vinbönderna som trodde att han fått några glas för många innanför västen. Vid den här tiden var de som vågade ge sig på att göra chilenskt kvalitetsvin få och Don Miguel betalade ganska stora summor för för vingårdarna på totalt 150 hektar. Men lika galen som vinbönderna ansåg att Don Miguel hade blivit, lika genialiskt visade sig hans investering ha varit. Fastigheterna runt huset säljs idag för hissnande belopp.