Beskrivning

Vitis Nostra är en serie med ursprungstypiska, klassiska viner från Italien. 

Det här är gjort på den druvsorten Negroamaro med ursprung i hemtrakten Puglia i den italienska stövelns klack. Varmt, bärigt och kryddigt. 

Smaka till en mustig köttgryta på vintern och servera till grillad entrecôte på sommaren. 

Passar till

Servera runt 16-20°C en mängd olika kötträtter, lite kraftigare pastarätter, typ en klassisk bolognese eller ravioli med köttfyllning. Funkar även bra till pizza, risotto och ostar med medelhög mognad.

Produktinformation

Lagerstatus
18 st
Lagring
Drick nu eller inom 2 år
Karaktär
Fruktigt & Smakrikt
Färg
Rubinrött
Land
Italien
Region
Puglia
Producent
EnoItalia
Huvuddruva
Negroamaro
Druvor
85% Negroamaro, 15% blandade lokala druvor
Typ
Kork
Passar till
Volym
750 ml
Sockerhalt
0.6g/100ml
Alkoholhalt
13%
Kategorier
 • Producent

  EnoItalia

  EnoItalia är utan tvekan en av Italiens absolut främsta och mest innovativa producenter från Bardolino i Venetien. EnoItalia startade som ett kompisprojekt och har vuxit till att bli en av Italiens mest drivande och mest prisbelönade vinmakare!

 • Huvuddruva

  Negroamaro

  Negroamaro – södra Italiens mest älskade blå druva.

  Välkommen att upptäcka Negroamaro, södra Italiens mörka hemlighet, som ger matvänliga viner med mycket sol, värme och karaktär.

 • Region

  Puglia

  Puglia ligger i sydligaste Italien och har med sitt varma medelhavsklimat många soltimmar och enstaka havsbriser, vilket är en idealisk miljö för att odla vin och speciellt av det lite kraftfullare slaget.

 • Kategori

  Bästa vinet under 100

  Skralt i plånboken men fortfarande sugen på ett gott vin? Här hittar du det bästa röda, vita och mousserande vinet under 100 kr. Det godaste vinet är gratis men prisvärt vin är näst bäst.