Oj då, populära viner tar tyvärr slut snabbt.

Vi rekommenderar dig att istället testa denna kundfavorit

Beskrivning

Läkaren Antonio Canto Moniz, kirurg i Porto, tillhör en stor vinfamilj, som levt för vin i över 150 år, men inte producerat vin för än i slutet på 1990-talet. Hans farfar var den första presidenten för Federation of Dão Region Wine Makers och hans far som även han var kirurg var ordförande för det lokala kooperativet. Hans yngre bror som är advokat hjälpte bidrog med kunskap genom att förbättra de lokala lagarna för Federation of Dão Region Wine Makers. Till en början levererade de druvor till det lokala kooperativet och även till andra närliggande producenter i regionen. år 1996 bestämde sig Antonio Canto Moniz att sätta vinet på marknaden under egen etikett, men på grund av juridiska problem såldes vinerna åter till kooperativet igen 1999. Det dröjde alltså till år 2000 innan den första Vinha Paz såg dagens ljus för första gången. Marknaden tog emot det med öppna armar på grund av dess kvalitet. Idag är det den yngsta sonen i familjen, Henrique Canto Moniz, som är chef för vinerna. Att göra vin är hans passion, arbete och familjetradition. "Vårt uppdrag är att fortsätta vara ett familjeföretag som producerar högkvalitativa viner i regionen Dão.

Passar till

Servera svalt, mellan 16-18 grader, gärna tillsammans med nöt och vilt. Grillat, mustiga grytor, eller medellagrade ostar

Produktinformation

Lagerstatus
Slut
Lagring
Kan lagras 5-10 år
Karaktär
Fruktigt & Smakrikt
Färg
Rubinrött
Land
Portugal
Region
Dão
Producent
Vinha paz
Huvuddruva
Touriga Nacional
Druvor
Touriga Nacional, Tinta Roriz, Alfrocheiro
Typ
Kork
Passar till
Volym
750 ml
Sockerhalt
<0.3g/100ml
Alkoholhalt
13.5%
Se även
Kategorier
 • Producent

  Vinha paz

  En berättelse om vinodling i fem generationer.
  Vinha Paz har fått en rad utmärkelser och det är enkelt att se varför. Vinet har en unik karaktär speciellt för Dão-regionen.

 • Huvuddruva

  Touriga Nacional

  Portugals främsta druvsort!

 • Region

  Dão

  Dão är Portugals äldsta DOC-märkta vinområde för bordsviner.
  Från Dão kommer viner med intensiva och delikata aromer. Området kallas ibland Portugals Bourgogne och är bland det bästa vinregionerna i landet. 

 • Kategori

  Våra bästa grillviner!

  Vi hjälper dig hitta vinerna som passar till den grillade maten.