Stort och fruktigt så passar bäst till modell kraftigare kötträtter, det mesta på vilt, lagrade ostar eller till grillade kamben. Servera svalt, kring 16-17 grader och gärna efter lite syre i karaff.
Stor, intensiv och djup doft av mörk frukt som björnbär, svarta vinbär och peppar tillsammans med ceder och jordiga toner. Fyllig, djup smak med mörka bär, tydliga rostade fat, en hel del krydda och en len snygg tanninstruktur.
Historian kring Viña Zorzal börjar 1989 när Antonio Sanz, efter att ha jobbat på flera kända vinfirmor i Navarra och Rioja fullföljde sin dröm och startade egen produktion. Valet på plats föll på Navarra då han visste om ett par lite bortglömda vingårdar som ingen riktigt tog hand om med kärlek. Så han köpte dem till vrakpris och startade ett arbete med att ta hand om odlingarna professionellt. Ett arbete som snabbt betalade sig då gårdarna producerade otrolig frukt. Snabbt blev han känd som en kvalitetsproducent av viner med stor karaktär men en liten prislapp. 2007 tog hans tre söner över verksamheten men allt med samma filosofi och med pappa Antonio i allra högsta grad fortfarande involverad. Familjeproducent i sin rätta bemärkelse.