Ett perfekt komplement till en saftig entrecôte, lammracks eller en klassisk biff med pepparsås. Harmoniserar väl med långkokta rätter som boeuf bourguignon, vildsvinsragu eller en rustik lammsadel.
Utmärkt till en mustig lasagne, pasta med tryffelkräm eller en stenugnsbakad pizza med parmaskinka och mozzarella. En perfekt följeslagare till lufttorkad skinka, salami och lagrade hårdostar som Parmesan eller Pecorino. Prova till en svamprisotto, auberginegratäng eller fyllda paprikor. Servera kring 16 grader.
Den torkade frukten från appassimento-processen adderar lager av russin, fikon och dadlar, medan nyanser av kryddor som kanel och kryddnejlika ger doften en extra dimension. En subtil hint av mörk choklad och vanilj från fatlagringen fulländar upplevelsen. På gommen är vinet fylligt och kraftfullt, med en sammetslen struktur och välbalanserade tanniner. Smakerna av mörka bär och torkad frukt intensifieras, medan inslag av mjölkchoklad, lakrits och en lätt kryddighet skapar en rik och komplex smakprofil. Avslutningen är lång och ihållande, med en behaglig värme och elegans som dröjer sig kvar.
Villa Fura är en del av Vignaioli de Castellana, en av de ledande premiumproducenterna i Valpolicella. De producerar bara viner från de bästa vingårdslägena i Valpolicella med fokus på elegans, struktur och komplexitet. Detta är viner gjorda för att drickas tillsammans med mat. Deras Veneto Rosso är inget undantag producerat på en klassisk Valpolicella-blandning av druvor som får torka för att öka i komplexitet (enligt Appassimento-metoden).