God till pizza, pasta, risotto och grillade rätter. Servera svalt, kring 18-19 grader.
Doft av mogen frukt, såsom mörka körsbär, aningen björnbär och lite blommighet. Smaken är varm, fylld av mogna körsbär och medelfyllig med liten rund strävhet som dröjer sig kvar.
Villa Caverna produceras av Allegrini som är ett familjeföretag baserat i Fumane i vinområdet Valpolicella i nordöstra Italien. Företaget grundades för 151 år sedan och leds i dag av syskonen Franco och Marilisa Allegrini. Företaget äger i dag drygt 70 hektar vingårdar. För 20 år sedan beslöt man att rensa bort alla botrytisangripna druvor i samband med amaroneproduktionen. Många av de andra producenterna menade att det var fel då det var ett avsteg från den normala processen. Allegrini tog striden eftersom man ansåg att ädelrötan var negativ för såväl tanniner som polyfenoler och antocyaner, de viktigaste grundstenarna i rödvinsbygget och i dag har de allra flesta valt bort botrytisen.
Produktinformation
Lagerstatus:
Tillfälligt slut
Volym: 750ml
Sockerhalt: 0.9g/100ml
Alkoholhalt 14%
Druvor: 50 % Corvina, 30 % Rondinella, 20% övriga druvor