Beskrivning

Familjeföretaget grundades år 1938, på ett av Italiens vackraste platser, vilket är sluttningarna av Monte Cetona som ligger i hjärtat av de gröna kullarna och vingårdarna i Toscana, känt som Valdichiana. Idag står Barbanera för en dynamisk och modern verksamhet som huvudsakligen handlar om export till- och utanför Europa.

Inledningsvis var de enbart fokuserade på viner från just Toscana, men med den ökande efterfrågan som skett de senaste åren på viner från andra italienska regioner som Puglia och Sicilien, har de lett till en breddning av utbudet av viner som erbjuds - samt en ständig process för att uppdatera vineriets teknologi. Som ett resultat och som ett komplement till Barbaneras egna linjer kan viner och deras förpackningar nu skräddarsys för att passa kundens behov. Dessutom vinner vinerna regelbundet medaljer och priser på högsta nivå i internationella tävlingar. Det senaste och mest prestigefyllda resultatet var omnämnandet som "Den bästa italienska producenten för index Quality-Quantity" 2020 på "Annuario dei Migliori Vini Italiani" tilldelad av den berömda italienska vinkritikern Luca Maroni. Ett extremt  speciellt omnämnande som motsvarade de resultat som uppnåddes under 2018.

Passar till

Servera vinet svalt kring 8-10 grader. Passar underbart bra till ugnsgratinerad hummer med citronsmör, klar fiskgryta och till skaldjurssallad.

Utmärkelser

99/99 Poäng - Luca Maroni

Produktinformation

Lagerstatus
381 st
Lagring
Drick nu eller inom 2 år
Karaktär
Torrt & Fruktigt
Färg
Ljust gyllene med grön kant
Land
Italien
Region
Toscana
Producent
Barbanera
Druvor
White Blend
Typ
Kork
Passar till
Volym
750 ml
Sockerhalt
1.0 g/100ml
Alkoholhalt
12.5%
Se även
 • Producent

  Barbanera

  Barbanera är en vinproducent och ett familjeägt vinföretag som grundades i den lilla byn Piazze.

 • Region

  Toscana

  Toscana är med sin vackra landsbygd och sina goda viner Italiens mest kända vinregion. Här produceras flera berömdheter, såsom Chianti och Brunello di Montalcino, båda gjorda på Sangiovese-druvan.

 • Karaktär

  Torrt & Fruktigt

  Under denna kategori faller torra och fruktdrivna viner in med en restsötma på minimum 3g/ l max 12 g/ l.

 • Land

  Italien

  Världens största vinland!? Allt beror såklart på hur man mäter, men när det kommer till antal liter producerat vin, ligger Italien alltid i topp och slåss med Frankrike om förstaplaceringen varje år.