Beskrivning

Druvorna kommer från ekologiska och biodynamiska vingårdar i Languedoc nära staden Montpellier. Till skillnad från de flesta viner som tillverkas i dag, så använder man endast den vilda jästen från druvan för alkoholjäsningen – precis som förr i tiden. Detta naturliga sätt att göra vin ger en spontan jäsningsprocess, som i sin tur ställer stora krav på vinmakarens skicklighet. Vinet lagras på cementtankar efter alkoholjäsningen och genomgår en mycket lätt filtrering innan buteljering. Allt för att vinet skall framhäva den naturliga karaktär som växtplatsen ger – det som kallas äkta terroir. Endast en liten del svavel, som finns naturligt i vin, tillåts för att förhindra att vinet skall oxidera. Detta vin är ett så kallat naturvin, där den mänskliga påverkan minimeras och naturliga processer istället får styra.

Passar till

Servera vinet kring 16-18 grader. Gärna till smakrika anrättningar på lamm eller nöt.

Produktinformation

Lagerstatus
500+ st
Lagring
Drick nu eller inom 2 år
Karaktär
Kryddigt & Mustigt
Färg
Rubinrött med blå kant
Land
Frankrike
Region
Vin de France
Huvuddruva
Blend
Typ
Kork
Passar till
Volym
750 ml
Sockerhalt
<0.3g/100ml
Alkoholhalt
13.5%
Se även
Kategorier
 • Kategori

  Bästa vinet under 100

  Skralt i plånboken men fortfarande sugen på ett gott vin? Här hittar du det bästa röda, vita och mousserande vinet under 100 kr. Det godaste vinet är gratis men prisvärt vin är näst bäst. 

 • Karaktär

  Kryddigt & Mustigt

  Detta är en kategori som kan täcka in många olika smaktyper som lätta, fylliga och mustiga. Kryddigheten kommer både från druvans egna karaktärer, mognad samt ekfatet. 

 • Land

  Frankrike

  Frankrike - moderlandet som kommit att fostra övriga vinvärlden vad gäller kvalitetsviner. Allt från slankt och elegant till stort och varmt.