Terre del Barolo Barolo Ravera Cantina 2011
Piemonte med ålder!
Fyllt av mörkröda körsbär, mjölkchoklad, tryffel och mocka. Eleganta smaker, med den karaktäristiska kraften och elegansen som gör Barolo unikt i vinvärlden.
299kr
- Lagerstatus:
- 23 st
- Fri frakt hem till dörren
- Nöjd kund-garanti
- Säkra betalningar
Beskrivning
Barolo är kungen av Piemontes viner och berömd över hela världen. Produktionen är relativt liten och priserna är ofta mycket höga. Cantina Terre del Barolo är ett kvalitetskooperativ med 650 ha. vingårdar i några av de bästa områdena som Grinzane Cavour, Serralunga, Monforte d'Alba, Diano d'Alba, Barolo, Novello, La Morra, Verduno, Roddi och Castiglione Falletto. Huvudkontoret ligger i en dal mellan den historiska Barolobos i Alba och Castignlione Falletto och fokuserar på de klassiska Piemonte-vinerna som Barbera, Nebbiolo Langhe, Dolcetto, Barbaresco och inte minst Barolo.
Produktinformation
- Lagerstatus
- 23 st
- Lagring
- Kan lagras 5-10 år
- Karaktär
- Kryddigt & Mustigt
- Land
- Italien
- Region
- Piemonte
- Distrikt
- Barolo
- Producent
- Terre del Barolo
- Huvuddruva
- Nebbiolo
- Druvor
- 100% Nebbiolo
- Typ
- Kork
- Volym
- 750 ml
- Sockerhalt
- <0.3g/100ml
- Alkoholhalt
- 14%
- Se även
-
Terre del Barolo
Terre del Barolo är ett kooperativ med fler än 300 medlemmar som grundades 1958. Medlemmarna representerar 600 hektar i alla de elva Barolo-producerande byarna.
-
Italien
Världens största vinland!? Allt beror såklart på hur man mäter, men när det kommer till antal liter producerat vin, ligger Italien alltid i topp och slåss med Frankrike om förstaplaceringen varje år.
-
Piemonte
Piemonte, som betyder ”landet vid bergets fot”, är känt för sin goda mat och inte minst för sina fina viner, som många anser vara landet bästa. Några av de mest kända vinerna från regionen är Barolo och Barbaresco.
-
Nebbiolo
Nebbiolo- den ädlaste och enda tillåtna druvan i de legendariska Piemontesiska vinerna Barolo och Barbarescco. Dock är Nebbiolo så mycket mer än bara dessa viner och här har du möjlighet att upptäcka dess brädd.