Beskrivning

Barolo är kungen av Piemontes viner och berömd över hela världen. Produktionen är relativt liten och priserna är ofta mycket höga. Cantina Terre del Barolo är ett kvalitetskooperativ med 650 ha. vingårdar i några av de bästa områdena som Grinzane Cavour, Serralunga, Monforte d'Alba, Diano d'Alba, Barolo, Novello, La Morra, Verduno, Roddi och Castiglione Falletto. Huvudkontoret ligger i en dal mellan den historiska Barolobos i Alba och Castignlione Falletto och fokuserar på de klassiska Piemonte-vinerna som Barbera, Nebbiolo Langhe, Dolcetto, Barbaresco och inte minst Barolo.

Passar till

Servera gärna kring 16-18 grader efter 1 timmes dekantering. En fin partner till alla tänkbara kötträtter, som en fin bit entrecôte, eller vilt som hjortfilé, gärna med svamp. Också väldigt bra till en mängd olika pastarätter.

Produktinformation

Lagerstatus
23 st
Lagring
Kan lagras 5-10 år
Karaktär
Kryddigt & Mustigt
Färg
Rubinrött med tegelkant
Land
Italien
Region
Piemonte
Distrikt
Barolo
Producent
Terre del Barolo
Huvuddruva
Nebbiolo
Druvor
100% Nebbiolo
Typ
Kork
Passar till
Volym
750 ml
Sockerhalt
<0.3g/100ml
Alkoholhalt
14%
Se även
  • Producent

    Terre del Barolo

    Terre del Barolo är ett kooperativ med fler än 300 medlemmar som grundades 1958. Medlemmarna representerar 600 hektar i alla de elva Barolo-producerande byarna.

  • Land

    Italien

    Världens största vinland!? Allt beror såklart på hur man mäter, men när det kommer till antal liter producerat vin, ligger Italien alltid i topp och slåss med Frankrike om förstaplaceringen varje år.

  • Region

    Piemonte

    Piemonte, som betyder ”landet vid bergets fot”, är känt för sin goda mat och inte minst för sina fina viner, som många anser vara landet bästa. Några av de mest kända vinerna från regionen är Barolo och Barbaresco.

  • Huvuddruva

    Nebbiolo

    Nebbiolo- den ädlaste och enda tillåtna druvan i de legendariska Piemontesiska vinerna  Barolo och Barbarescco. Dock är Nebbiolo så mycket mer än bara dessa viner och här har du möjlighet att upptäcka dess brädd.