• Fri frakt hem till dörren
 • Trygg e-handel
 • Kundbetyg 4.6 / 5 • 38 799 omdömen
 • Nöjd kund-garanti

Varukorg

Att betala
Till kassan

Oj då, populära viner tar tyvärr slut snabbt.

Vi rekommenderar dig att istället testa denna kundfavorit

Beskrivning

Stroppiana är en familjeägd vingård på 5,5 hektar vinmark som grundades av farmor Giuseppe och farfar Oreste i början av 60-talet och drivs idag av sonsonen Dario, hans fru Stefania och deras två barn. Vingården ligger i hjärtat av den lilla byn La Morra som är känd för sina kraftfulla och uttrycksfulla Barolo-viner. Giuseppe är uppväxt på vingården med sin farfar och har även studerat på lantbruksinstitut, vilket han anser är det bästa av två värdar, då det ger möjlighet att både få vara med på fältet men även förstå uppbyggnaden. Det viktigaste för Dario är att man ska känna till de olika unika växtlägena i hans viner, vilket han verkligen har lyckats med. Stroppianas Barolo San Giacomo har en årlig produktion på endast 1700 flaskor. Druvorna skördas i mitten av oktober och fermenteras med skalet på under 10-15 dagar vid en kontrollerad temperatur som inte överstiger 30 grader. Efter fermenteringen överförs vinet till barriquefat där det får mogna i 12 månader för att sedan utvecklas ytterligare 12 månader i stora franska ekfat. I augusti under det tredje året buteljeras vinet och mogna ytterligare 10-12 månader för att slutligen släppas till försäljning.

Passar till

Servera svalt runt 18-19 grader efter minst 3-4 bra låtar av din favoritartist medan vinet får luftas i karaff. Som de flesta Barolo-viner är det perfekt att servera tlll vilt, men även olika typer av mustiga långkok eller lagrade ostar.

Produktinformation

Lagerstatus
Slut
Lagring
Kan lagras 10 år +
Karaktär
Stramt & Nyanserat
Färg
Rubinrött med tegelkant
Land
Italien
Region
Piemonte
Distrikt
Barolo
Producent
Cantina stroppiana
Huvuddruva
Nebbiolo
Druvor
100% Nebbiolo
Typ
Kork
Passar till
Volym
750 ml
Sockerhalt
<0.3 g/100ml
Alkoholhalt
14%
Se även
 • Producent

  Cantina stroppiana

  Stroppiana är en familjeägd vingård på 5,5 hektar vinmark som grundades av farmor Giuseppe och farfar Oreste i början av 60-talet och drivs idag av sonsonen Dario, hans fru Stefania och deras två barn, Altea och Leonardo.

 • Huvuddruva

  Nebbiolo

  Nebbiolo- den ädlaste och enda tillåtna druvan i de legendariska Piemontesiska vinerna  Barolo och Barbarescco. Dock är Nebbiolo så mycket mer än bara dessa viner och här har du möjlighet att upptäcka dess brädd.

 • Region

  Piemonte

  Piemonte, som betyder ”landet vid bergets fot”, är känt för sin goda mat och inte minst för sina fina viner, som många anser vara landet bästa. Några av de mest kända vinerna från regionen är Barolo och Barbaresco.

 • Distrikt

  Barolo

  Barolo är ett rött DOCG-vin från Piemonte, beläget i norra Italien. Vinet är gjort 100% på Nebbiolodruvan och måste ha en alkoholhalt på minst 13%. Barolo är ofta beskrivet som ett utav Italiens bästa viner och har lagringspotential.