• 100% nöjd kund-garanti 100% nöjd kund-garanti
  • Gratis hemleverans Gratis hemleverans
  • Trygg e-handel Trygg e-handel
Stella Bella Sémillon Sauvignon Blanc 2017 Sémillon

Stella Bella Sémillon Sauvignon Blanc 2017

Pris 170 kr

Oj då, populära viner tar tyvärr slut snabbt.

Vi rekommenderar dig att istället testa denna kundfavorit

Lagerstatus
Tillfälligt slut
Lagring
Drick nu men klarar faktiskt att sparas i fyra-fem år
Karaktär
Frisk och fruktig
Färg
Ljust halmgul med grön kant
Land
Australien
Region
Western Australia
Distrikt
Margaret River
Producent
Stella bella wines
Huvuddruva
Sémillon
Druvor
63% Sémillon, 37% Sauvignon Blanc
Vintyp
Förslutning
Passar till
Volym
750 ml
Sockerhalt
1 g/l
Alkoholhalt
13%
Se även

Doft & Smak

Intensiv, tydlig doft med omdelbara mogna toner från Semillon i form av vita nektariner och nashi-päron. I bakgrunden finns mer Sauvignon Blanc i form av färsk citron, minerrika karaktärer och en lätt ton av nybakade småkakor. Medelfyllig, frisk och läckert balanserad smak med mycket fräscha frukter och bär, tydlig mineralkaraktär och en rund, len munkänsla från Semillon. Stannar länge i avslutningen.

Utmärkelser

Guld Sommelier Wine Awards 2015
Top 100 Wines Sydney International Wine Competetion 2015
92 poäng James Halliday
Silver International Wine Challenge 2015

Passar till

Härligt skaldjursvin eller bara som det är. Eller, som producenten tipsar - till nyfångad och stekt abborre. Servera kylt, kring 9-10 grader.

Beskrivning

Stella Bella betyder "vacker stjärna" och är en av de främsta producenterna i Western Australia, om inte hela Australien, med sina konsekventa fem stjärnor i The Wine Companion och med toppbetyg för sina viner runt om i världens internationella vintävlingar. Charmen med dem är att de inte tar sig själva på allt för stort allvar utan producerar helt enkelt viner de vill dricka själva. Att det råkar vara bland det bästa som lämnar landet är en annan femma... Semillon Sauvignon Blanc är en klassisk Bordeaux-blend som kopierats med stor framgång i Margaret River och Stella Bellas exemplar är inget undantag.

Vårt senaste besök

Margaret River sträcker cirka 90 kilometer från norr till syd och Stella Bella är beläget i den södra delen, cirka tre mil söder om staden Margaret River i en by som heter Karridale. Med 70 hektar vinodlingar spritt över fem olika lägen har de tillgång till en lång rad mikroklimat och förutsättningar men deras Suckfizzle-gård är den mest södra belägna vingården i hela regionen. Vi träffade vinmakaren Luke när vi var i regionen i oktober 2017 och provade igenom faten med Chardonnay och alla röda viner samt alla redan buteljerade vita. På plats slås man av den enorma perfektion och detaljfokuset som Luke och hans team har. Det är tydligt att fokus ligger på ursprungstypicitet, att "låta frukten få skina" och att istället fokusera på att blanda olika fat från olika vingårdslägen för att få till det bästa slutresultatet. De nya vinerna som vi har nöjet att lansera nu är ett snäpp upp i kvalitet från de redan snygga och fruktdrivna vi lanserade i fjol. Gillar du expressiva, rena och typiskt australiensiska viner så är vinerna från Stella Bella fantastiska!