• Western Australia Australien
Stella Bella Pink Moscato 2020 (halvflaska) Muscat

Stella Bella Pink Moscato 2020 (halvflaska)

129kr

Slut
  • Fri frakt från 799 kr
  • Nöjd kund-garanti
  • Säkra betalningar
Lagerstatus:
Slut

Bubbligt dessertvin på behändig halvflaska!

Perfekt till sommarens frukttallrikar, vaniljpannacotta eller bara till färska jordgubbar. Också strålande som smakrensare i en avsmakningsmeny! Servera väl kylt kring 8-9 grader.

Aromatisk, stor och underbar doft av Turkish delights, rosvatten, apelsinpomerans och fläder. Pärlande, frisk och söt smak med massor av röda bär som krossade jordgubbar, hallon och mer referenser mot Turkish delights. Friskare, mer zestiga toner av syrlig citrus och litchi i avslutningen.

  • Volym: 375 ml
  • Alkoholhalt 6%
  • Sockerhalt 1.5g/100ml
  • Dessertvin

Omdömen

Beskrivning

Stella Bella betyder "vacker stjärna" och är en av de främsta producenterna i Western Australia, om inte hela Australien, med sina konsekventa fem stjärnor i The Wine Companion och med toppbetyg för sina viner runt om i världens internationella vintävlingar. Charmen med dem är att de inte tar sig själva på allt för stort allvar utan producerar helt enkelt viner de vill dricka själva. Att det råkar vara bland det bästa som lämnar landet är en annan femma... Pink Moscato uppfanns av Stella Bella och är idag en stor succé från många av de främsta Australiensiska producenterna. Men det finns bara ett original!

Vårt senaste besök

Margaret River sträcker cirka 90 kilometer från norr till syd och Stella Bella är beläget i den södra delen, cirka tre mil söder om staden Margaret River i en by som heter Karridale. Med 70 hektar vinodlingar spritt över fem olika lägen har de tillgång till en lång rad mikroklimat och förutsättningar men deras Suckfizzle-gård är den mest södra belägna vingården i hela regionen. Vi träffade vinmakaren Luke när vi var i regionen i oktober 2017 och provade igenom faten med Chardonnay och alla röda viner samt alla redan buteljerade vita. På plats slås man av den enorma perfektion och detaljfokuset som Luke och hans team har. Det är tydligt att fokus ligger på ursprungstypicitet, att "låta frukten få skina" och att istället fokusera på att blanda olika fat från olika vingårdslägen för att få till det bästa slutresultatet. De nya vinerna som vi har nöjet att lansera nu är ett snäpp upp i kvalitet från de redan snygga och fruktdrivna vi lanserade i fjol. Gillar du expressiva, rena och typiskt australiensiska viner så är vinerna från Stella Bella fantastiska!

Populära viner med samma druva