Beskrivning

Stella Bella betyder "vacker stjärna" och är en av de främsta producenterna i Western Australia, om inte hela Australien, med sina konsekventa fem stjärnor i The Wine Companion och med toppbetyg för sina viner runt om i världens internationella vintävlingar. Charmen med dem är att de inte tar sig själva på allt för stort allvar utan producerar helt enkelt viner de vill dricka själva. Att det råkar vara bland det bästa som lämnar landet är en annan femma... Pink Moscato uppfanns av Stella Bella och är idag en stor succé från många av de främsta Australiensiska producenterna. Men det finns bara ett original!

Vårt senaste besök

Margaret River sträcker cirka 90 kilometer från norr till syd och Stella Bella är beläget i den södra delen, cirka tre mil söder om staden Margaret River i en by som heter Karridale. Med 70 hektar vinodlingar spritt över fem olika lägen har de tillgång till en lång rad mikroklimat och förutsättningar men deras Suckfizzle-gård är den mest södra belägna vingården i hela regionen. Vi träffade vinmakaren Luke när vi var i regionen i oktober 2017 och provade igenom faten med Chardonnay och alla röda viner samt alla redan buteljerade vita. På plats slås man av den enorma perfektion och detaljfokuset som Luke och hans team har. Det är tydligt att fokus ligger på ursprungstypicitet, att "låta frukten få skina" och att istället fokusera på att blanda olika fat från olika vingårdslägen för att få till det bästa slutresultatet. De nya vinerna som vi har nöjet att lansera nu är ett snäpp upp i kvalitet från de redan snygga och fruktdrivna vi lanserade i fjol. Gillar du expressiva, rena och typiskt australiensiska viner så är vinerna från Stella Bella fantastiska!

Passar till

Perfekt till sommarens frukttallrikar, vaniljpannacotta eller bara till färska jordgubbar. Också strålande som smakrensare i en avsmakningsmeny! Servera väl kylt kring 8-9 grader.

Produktinformation

Lagerstatus
Slut
Lagring
Drick nu eller inom 2 år
Karaktär
Halvtorrt & Fruktigt
Färg
ljust laxrosa
Land
Australien
Region
Western Australia
Distrikt
Margaret River
Producent
Stella Bella Wines
Huvuddruva
Muscat
Druvor
100% Muscat Rose à Petits Grains
Typ
Kork
Passar till
Volym
375 ml
Sockerhalt
1.5 g/100ml
Alkoholhalt
6%
Se även
 • Huvuddruva

  Muscat

  Muscat är samlingsnamnet på en familj av druvor som lär ha sitt ursprung i Mellanöstern. Vinerna är alltid aromatiska, ibland bubbliga, ibland söta men kan även vara torra. 

 • Region

  Western Australia

  Western Australia producerar några av de bästa vinerna i Australien.
  Området är hetast i landet men även påverkat av svala vindar från Indiska Oceanen och Antarktiska havet. Western Australia har ett varierande klimat.

 • Distrikt

  Margaret River

  En otillgänglig region som producerar kvalitetsviner.
  Margaret River är ett av Australiens mest avlägsna och otillgängliga regioner som, trots det, producerar fantastiska viner.

 • Karaktär

  Halvtorrt & Fruktigt

  Under denna kategori faller fruktdrivna viner in med en restsötma på minst 20 g/ l. För den sakens skull behöver vinet inte upplevas som sött då det nästan alltid har en frisk syra.