• FRI FRAKT HEM TILL DÖRREN
Stella Bella Pink Moscato 2020 (halvflaska) Muscat

Stella Bella Pink Moscato 2020 (halvflaska)

"Bubbligt dessertvin på behändig halvflaska!"

Pris 129 kr


Oj då, populära viner tar tyvärr slut snabbt.

Vi rekommenderar dig att istället testa denna kundfavorit

Galanti Prosecco Extra Dry

Pris: 99 kr

Prosecco under 100-lappen i den populära Extra Dry-stilen!

Läs mer


Lagerstatus
Slut
Lagring
Drick nu medan ungt och aromatiskt
Karaktär
Halvtorrt & Fruktigt
Färg
Glimrande ros-rosa
Land
Australien
Region
Western Australia
Distrikt
Margaret River
Producent
Stella Bella Wines
Huvuddruva
Muscat
Druvor
100% Muscat Rose à Petits Grains
Typ
Kork
Passar till
Volym
375 ml
Sockerhalt
15 g/l
Alkoholhalt
6%
Se även

Doft & smak

Aromatisk, stor och underbar doft av Turkish delights, rosvatten, apelsinpomerans och fläder. Pärlande, frisk och söt smak med massor av röda bär som krossade jordgubbar, hallon och mer referenser mot Turkish delights. Friskare, mer zestiga toner av syrlig citrus och litchi i avslutningen.

Passar till

Perfekt till sommarens frukttallrikar, vaniljpannacotta eller bara till färska jordgubbar. Också strålande som smakrensare i en avsmakningsmeny! Servera väl kylt kring 8-9 grader.

Beskrivning

Stella Bella betyder "vacker stjärna" och är en av de främsta producenterna i Western Australia, om inte hela Australien, med sina konsekventa fem stjärnor i The Wine Companion och med toppbetyg för sina viner runt om i världens internationella vintävlingar. Charmen med dem är att de inte tar sig själva på allt för stort allvar utan producerar helt enkelt viner de vill dricka själva. Att det råkar vara bland det bästa som lämnar landet är en annan femma... Pink Moscato uppfanns av Stella Bella och är idag en stor succé från många av de främsta Australiensiska producenterna. Men det finns bara ett original!

Vårt senaste besök

Margaret River sträcker cirka 90 kilometer från norr till syd och Stella Bella är beläget i den södra delen, cirka tre mil söder om staden Margaret River i en by som heter Karridale. Med 70 hektar vinodlingar spritt över fem olika lägen har de tillgång till en lång rad mikroklimat och förutsättningar men deras Suckfizzle-gård är den mest södra belägna vingården i hela regionen. Vi träffade vinmakaren Luke när vi var i regionen i oktober 2017 och provade igenom faten med Chardonnay och alla röda viner samt alla redan buteljerade vita. På plats slås man av den enorma perfektion och detaljfokuset som Luke och hans team har. Det är tydligt att fokus ligger på ursprungstypicitet, att "låta frukten få skina" och att istället fokusera på att blanda olika fat från olika vingårdslägen för att få till det bästa slutresultatet. De nya vinerna som vi har nöjet att lansera nu är ett snäpp upp i kvalitet från de redan snygga och fruktdrivna vi lanserade i fjol. Gillar du expressiva, rena och typiskt australiensiska viner så är vinerna från Stella Bella fantastiska!

Denna webbplats innehåller information om vin och riktar sig till dig som är 25 år eller äldre. Genom att fortsätta godkänner du att webbplatsen använder cookies i enlighet med vår cookie policy.

Vinoteket is powered by Vinoteket.com ApS