Selección Numerada Navarra Crianza v11 2015 Tempranillo

Selección Numerada Navarra Crianza v11 2015

Pris 99 kr 119 kr Permanent nedsatt pris, gäller så långt lagret räcker.

Årgångar i lager

  • 2016
    119 kr
    750 ml
Lagerstatus
Slut
Lagring
Drick nu och fram till 2025
Karaktär
Smakrikt & Fruktigt
Färg
Rubinrött
Land
Spanien
Region
Navarra
Klassificering
DO
Producent
Hemligt
Huvuddruva
Tempranillo
Druvor
Tempranillo, Garnacha, Cabernet Sauvignon
Vintyp
Förslutning
Passar till
Volym
750 ml
Sockerhalt
2.1 g/l
Alkoholhalt
13.5%
Se även
Kategorier

Doft & Smak

Elegant och komplext vin som legat 18 månader på ekfat. Klassiskt och elegant i stilen. På näsan känner vi massor av mörk frukt som mogna plommon och bigarråer. Detta känns även igen på smaken med adderad kryddighet, fin ek som ger uttryck av mjölkchoklad, kaffe och läder, efterföljande en lång fin avslutning.

Passar till

Servera vinet kring 18-20 grader och avnjut det gärna tillsammans med en bättre köttbit från grillen som endast rubbats med en god olivolja, salt, peppar och färska krydor som salvia eller timjan. Lägg sedan på dina favoritgrönsaker på grillen mot slutet så de får den fina grillsmaken men behåller sin krisp.

Beskrivning

Här har vi en superb Navarra, skapad av en stjärnvinmakare till ett riktigt pangpris mot att vi håller producenten hemlig. Det är inte ofta som man kommer över denna kvalitet för denna blygsamma peng från supertrendiga Navarra, så detta är vi verkligen stolta över att få presentera för er kunder. Det vi kan avslöja är att i familjens ägor ingår tre vingårdar varav två i Rioja och då i byarna Azagra och Haro och sedan den äldsta vingården i Campanas som ligger i appellation Navarra och just detta vin kommer då ifrån den sistnämnde. De som driver dessa vingårdar idag är den femte generationens unga och innovativa vinmakare. De värnar mycket om att vinet ska tala sitt rätta ursprung. Numerada v11, består av en blend på Cabernet Sauvignon, Tempranillo och Garnacha. Sedan har vinet fått mogna två år på ekfat vilket är betydligt längre än de flesta Crianzas!

Denna webbplats innehåller information om vin och riktar sig till dig som är 25 år eller äldre.

Genom att fortsätta godkänner du att webbplatsen använder cookies i enlighet med vår cookie policy.

Vinoteket drivs av Vinoteket.com ApS