Dekantera någon timme i förväg och servera runt 16-20°C till kraftiga kötträtter, gärna på anka eller lamm
Klassiska Shiraz-toner av björnbär, kryddor, mocka och vanilj. Stora fylliga smaker, med snygga välintegrerade tanniner, kraftfull frukt och mjuk ektouch
Den ursprungliga Richard Hamilton grundade sin vingård Leconfield1837 strax söder om Adelaide. Sex generationer senare levererar vingården konstant guldmedaljvinnande och kritikerrosade viner. Deras Coonawarra Cabernet utnämndes "Best Australian Cabernet" av Decanter". Den nuvarande Richard Hamilton tog över vingården från sin morbror och anställde den berömda Paul Gordon som vinmakare. Centurion Shiraz är tillverkad av frukten från 124 år gamla vinstockar, så druvklasarna är mycket små och glesa, men smakkoncentrationen är fantastisk. Det lagras sen i 40% nya franska ekfat i 16 månader, vilket gör Centurion till ett riktigt kraftpaket av rik mörk frukt och många lager av komplexitet.
Utmärkelser
96/100 - James Halliday - Australia & New Zealand Wine Companion, 2015
Guld - Sydney Royal Wine Show, 2015
Guld - Australian Shiraz Challenge, 2014
Guld - McLaren Vale Wine Show, 2014
Guld - Sydney International Wine Competition, 2014
Guld - Royal Melbourne Wine Show, 2014