Passar perfekt till mustiga pastarätter med kött som tillbehör, nöt eller lamm.
Stor och kryddig doft med toner av nejlika, choklad, katrinplommon och körsbär. Ett fylligt vin med intensiva fruktsmaker och en kryddig fatkaraktär med inslag som syltade körsbär, choklad, och barrskog. Kraftfull och välgjord, ett vin som är lätt att tycka om. Servera vid 16-18°C.
Pillastro Selezione d'Oro 2010 skapas av den välkända vinmakaren Angelo Maci på vinkällaren Cantine Due Palme som blivit utnämnd till ”Winery of the Year” tre år i rad av vinguiden Luca Maroni. Maci tar fram det bästa ur Apuliens stjärndruva primitivo och blandar med en skvätt negroamaro. Han använder frukt från över 80 år gamla vinstockar som sedan får mogna på franska ekfat. Pillastro Selezione d'Oro 2010 är ett fantastiskt vin som är lätt att tycka om, fylligt, komplext och smakrikt. Passar perfekt till smakrika och kraftiga pastarätter med lamm-, kalv- eller nötkött.