Till den grillade, lite glaserade köttbiten, djupa grytor eller till en härlig ostbricka. Servera svalt, strax under rumstemperatur kring 19-20 grader.
Mörkfruktig doft av plommon, russin och björnbär tillsammans med kryddor, vanilj och lite choklad. Fyllig, sötfruktig smak med stor fruktkaraktär, massor av russin, marmelad och choklad. Mjuka tanniner, friska syra och en bra längd.
Passori är ett varumärke från Casa Botter, firman som i praktiken uppfann begreppet "appassimento" till svenskarna. Tillverkningsmetoden, appassimento, är tämligen unik och det är den som ger amaronevinet och ripasson sina speciella smaker. Man skördar som vanligt på hösten men låter sedan druvorna ligga och torka. Torkade druvor blir ju russin och dessa innehåller en hög koncentration av så väl socker som smak. Appassimento är med andra ord själva torkningsprocessen. Passori Appassimento är ett riktigt stilexempel med stor mörk frukt och bra inslag av choklad och russin.