*Gäller i storstäder. Vissa postnummer kan undantas
Lagerstatus:
Slut
Purung gamay rosé för årets skördefest!
Prova till en fräsch vattenmelonsallad toppad med fetaost och mynta – en kombination som framhäver rosévinets fruktiga fräschör, till tunna skivor serranoskinka, mild getost och rostade nötter, eller varför inte till en krispig pizza bianca med färska fikon och prosciutto. Servera kylt, runt 10–12 grader, för att lyfta fram den fina fruktiga och uppfriskande karaktären.
En frisk och livlig tolkning av gamay i roséformat, skapad för att fira årets skörd med ren och omedelbar njutning. En sällsynt nyhet inom Beaujolais Nouveau-traditionen och bjuder på en lättsam elegans med fruktig energi som fångar druvans allra bästa uttryck. Doften är livlig och bjuder på fräscha toner av smultron, hallon och mogna jordgubbar, som möts av subtila blommiga inslag av vita blommor och en hint av citrus. Aromerna är ljusa och inbjudande, med en charmig lätthet som gör vinet till en perfekt aperitif för festliga tillfällen. I smaken är vinet friskt och fruktigt, där de röda bärtonerna från doften återkommer med en saftig, ren intensitet. En krispig syra ger balans och lyfter fram vinets ungdomliga energi, medan en mild mineralitet rundar av med en elegant och uppfriskande avslutning. Lätt, smakfullt och lättillgängligt – perfekt för den som vill njuta av årets första skörd!
Historien bakom Beaujolais Nouveau började 1951 då man gemensamt satte ett datum för lanseringen av årets skörd - den tredje torsdagen i november. Med åren har högtiden blivit allt mer populär och Frankrike stannar nästan upp denna dag med festligheter på varenda bistro. Även Sverige har tagit med storm och runt om i landet firar man att årets skörd är på plats. P. Ferraud & Fils är en femte generationens vinodlare- och producent som genom alla tider delat en sak - fokus på kvalitetsproduktion som belyser ursprungstypicitet. Idag finns deras viner runt om i hela Frankrike, från de enkla brasserierna till de absolut bästa Michelinkrogarna och specialbutikerna. På senare år har de även gjort sig ett namn utomlands tack vare större och större utbud och finns idag på 40 olika exportmarknader.
Utmärkelser
Elle - Mat och vin: "Friskt med gott om syrliga röda bär, hallon och rabarber i smaken med fin syra som klingar ut på ett snyggt sätt"