• 100% nöjd kund-garanti 100% nöjd kund-garanti
  • Gratis hemleverans Gratis hemleverans
  • Trygg e-handel Trygg e-handel
P. Ferraud et Fils Beaujolais Nouveau 2019 Gamay

P. Ferraud et Fils Beaujolais Nouveau 2019

"Årets Beaujolais Nouveau är äntligen här! "

Pris 119 kr

Oj då, populära viner tar tyvärr slut snabbt.

Vi rekommenderar dig att istället testa denna kundfavorit

Lagerstatus
Slut
Lagring
Drick nu så ungt som möjligt för att känna årgången
Karaktär
Ungt & Bärigt
Färg
Djupt lila med mörk kant
Land
Frankrike
Region
Beaujolais
Klassificering
AOC
Producent
P. ferraud et fils
Huvuddruva
Gamay
Druvor
100% Gamay
Vintyp
Förslutning
Passar till
Volym
750 ml
Sockerhalt
2 g/l
Alkoholhalt
13%
Se även

Doft & Smak

Intensiv, rödfruktig och frisk doft av mosade jordgubbar, röda körsbär och paprika. Frisk, ren och yppig smak med mer röda bär, mineraler, örter och fräschör. Bra syra och en ung, pigg avslutning.

Passar till

Servera gärna vinet lätt kylt kring 14-16 grader och bäst tillsammans med charkuterier eller annat småplock. Klassiker enligt Margaux (vår egna fransyska) är annars bräserad kyckling med grädde och kräftstjärtar, en bra korv i briochebröd eller till getost. Vill du vara riktigt äventyrlig ska du testa det till ostron - en väldigt positiv överraskning!

Beskrivning

Historien bakom Beaujolais Nouveau började 1951 då man gemensamt satte ett datum för lanseringen av årets skörd - den tredje torsdagen i november. Med åren har högtiden blivit allt mer populär och Frankrike stannar nästan upp denna dag med festligheter på varenda bistro. Även Sverige har tagit med storm och runt om i landet firar man att årets skörd är på plats. Vi ska ju inte vara sämre utan tog i år hjälp av vårt senaste tillskott i teamet - Margaux från Bordeaux som hade många kontakter i Rhône varför vi lyckades få till en deal med Ferraud (som en av de bästa producenterna i regionen).

Så passa på att prova vin från 2019 redan nu och få en inblick i vad som komma skall. Eller ta bara tillfället i akt och fira med alla oss andra vinvänner - Beaujolais Nouveau est arrivé!

Om producenten

P. Ferraud & Fils är en femte generationens vinodlare- och producent som genom alla tider delat en sak - fokus på kvalitetsproduktion som belyser ursprungstypicitet. Idag finns deras viner runt om i hela Frankrike, från de enkla brasserierna till de absolut bästa Michelinkrogarna och specialbutikerna. På senare år har de även gjort sig ett namn utomlands tack vare större och större utbud och finns idag på 40 olika exportmarknader.