• Fri frakt Fri frakt
  • Snabb hemleverans Snabb hemleverans
  • Trygg e-handel Trygg e-handel
Neleman Just Fucking Good Wine Limited Edition 2017 Riesling

Neleman Just Fucking Good Wine Limited Edition 2017

"Årets limiterade från Neleman - ekologiskt och veganvänligt!"

Pris 249 kr

Köp 1 st
Köp 4 st
Köp 6 st
Lagerstatus
Bara 7 st kvar
Lagring
Drick nu eller inom de närmsta 3-4 åren.
Karaktär
Friskt & Komplext
Färg
Klart halmgult med mörk kant
Land
Region
Klassificering
Producent
Huvuddruva
Druvor
55% Riesling, 45% Viognier
Typ
Volym
750 ml
Sockerhalt
4 g/l
Alkoholhalt
12,5%
Se även

Doft & Smak

Frisk och aromatisk doft med tydliga florala inslag från Riesling och mer stenfrukt och mineral från Viognier. Stor, rund och len smak av stenfrukt, vita kryddor, citrus och lite sköna oljiga toner som kommer utvecklas vidare vid lagring. Levande, krispig och lång avslutning.

Passar till

Strålande som det är tillsammans med ett par snittar innan middagen. Annars perfekt till allt som kommer från havet! Passar även utmärkt till sushi. Passar även till en hel del på påskbordet! Servera kylt kring 10-12 grader.

Beskrivning

Neleman Just Fucking Good Wine Limited Edition 2017 är deras take på ett perfekt vin till vinterns mat. Som de flesta vet är det inte helt enkelt med vin till vinterns mer ordentliga mat, oftast hamnar man i Alsace och mer friska viner med lite restsötma i bakgrunden. Eller i Rhône om man vill få lite mer rondör, mineralitet och pepprighet. Så teamet hos Neleman inspirerades av detta och inkluderade spansk värme och fruktighet. Resultatet blev en Riesling / Viognier från en liten vingård i Valenica, längst ner i en dalgång strax ovanför floden Canyoles.
Druvorna är planterade nord-sydligt så att ena sidan av druvorna för sol på morgonen och den andra halvan på eftermiddagen. Vid skörd plockas druvorna i små korgar och bara de bästa druvorna väljs ut till detta specifika vinet. Direkt efter selektering sätts de i ett kylrum i 24 timmar och när de är kring 4 grader pressas de och börjar jäsa runt 14 grader. Allt helt i ståltank för maximal fräschör.

Smakrikt, friskt och samtidigt lite läckert oljigt och perfekt till påskens delikatesser! 1200 flaskor producerade och vi fick tag på 240, allt som finns!

Om producenten

Neleman Wines är en nutidens vinproducent i bemärkelsen att det är ett samarbete mellan en holländsk reklambyrå och en djupt dedikerad ekologisk vinbonde i Valencia. Resultatet är unikt; naturviner i en modern och lekfull förpackning. Deras lite provokativa vin med namnet Just Fucking Good Wine är toppserien från Neleman och både ekologiskt certifierat och märkt veganvänligt.