Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

Världspremiär - Rosa Prosecco

Äntligen finns rosa Prosecco att beställa hem till dörren!

Efter en lagändring i år är det äntligen tillåtet att producera Rosé-Prosecco! Vinoteket.com är en av de första aktörerna i Sverige att sälja rosa Prosecco och här hittar du för första gången någonsin de eftertraktade bubblorna!

Varför har rosa Prosecco varit mot reglerna?

Fram tills nu har det varit olagligt att sälja och tillverka rosa Prosecco enligt Italienska myndigheter. Reglerna kring vad som får kallas Prosecco är strikta och förutom att de måste odlas i ett begränsat område finns det regler kring vilka druvor som får användas. Hittills har det bara varit gröna druvor och då främst druvan Glera som varit tillåten. Tack vare lagändringen får 15% av den blå druvan Pinot Noir användas i framställning och därmed kan man producera rosévin!

Historisk händelse

Denna historiska händelse i vinvärlden har väckt mycket uppmärksamhet. Intresset har varit stort internationellt och framför allt i Storbritannien är nyheten en snackis. Producenterna har till och med fått skriva upp kunder på väntelistor på grund av den stora efterfrågan. Nu kan du vara först med att beställa Rosé-Prosecco bekvämt hem till dörren.

Beställ Rosé-Prosecco hem till dörren!

Vinoteket.com har slutit avtal med några av italiens största och mest kända Prosecco-producenter, bland annat EnoItalia som har ett brett utbud av rosa Prosecco. Redan nu kan du lägga vantarna på hela tre olika Rosé-Prosecco, bekvämt samlade i en prisvärd låda

Relaterade produkter

Mer från Vinskolan

Visa mer från Vinskolan