Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

Trinidad Sour

Trinidad Sour är en fascinerande cocktail som sticker ut från mängden. Med sin ovanliga sammansättning av ingredienser skapar den en smakupplevelse utöver det vanliga. Trots den höga andelen Angostura bitter balanseras smakerna elegant av de övriga ingredienserna. Resultatet är en len och fyllig drink med toner av kryddor, citrus och sötma. Vi på Vinoteket kan varmt rekommendera att prova denna drink för den som vill utforska nya smaker och utmana smaklökarna.

Gör så här

  1. Häll alla ingredienser i en shaker med is.

  2. Skaka kraftigt i cirka 30 sekunder.

  3. Sila upp i ett kylt cocktailglas.

Ingredienser (1 drink)

  • 3 cl Angostura Bitters

  • 2 cl Rye whiskey

  • 3 cl Orgeat

  • 2 cl Citronjuice

Varifrån kommer drinken Trinidad Sour?

Trinidad Sour skapades 2009 av bartenderna Giuseppe Gonzalez och Maksym Pazuniak på baren Clover Club i New York. Inspirationen kom från en klassisk drink vid namn Angostura Sour. Gonzalez och Pazuniak ville skapa en modern tolkning genom att vända på proportionerna och låta Angostura bitter ta en betydligt större plats. Namnet Trinidad Sour valdes eftersom Angostura bitter produceras i Trinidad och Tobago.

Kan man byta ut spriten mot annan sprit?

I originalreceptet används rye, men vi tycker att det absolut går att experimentera med andra spritsorter. Bourbon, konjak eller rom är exempel på sprit som vi tror skulle passa utmärkt i en Trinidad Sour. Whiskyn tillför en kryddig smak som gifter sig väl med Angostura bitter. Brandy och rom skulle istället ge en något mjukare karaktär med toner av vanilj, vilket också bör passa drinkens övriga ingredienser.

Relaterade produkter

Mer från Recept

Visa mer från Recept