Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

Negroni

Negroni är den klassiska italienska drinken som har exploderat i popularitet de senaste åren. Stiff, besk och uppfriskande är den en favorit hos många – trots att den inte på något sätt är en publikfriare. 

Drinken rörs snabbt och enkelt ihop med lika delar gin, Campari och vermouth, och kan även förblandas och hällas upp på flaska inför festen. Förvara i så fall kallt och häll över is vid servering.

Gillar du din negroni mer utspädd och med mindre beska? Inga problem – ju längre du låter drinken stå späds den ut och rundas av i smakerna i takt med att isen börjar smälta. 

Gör så här

 1. Tvätta apelsinens skal noga.

 2. Skär av en bit av apelsinens skal. Försök att få med enbart zesten, det vill säga så lite av det vita som möjligt.

 3. Fyll ett rörglas med is.

 4. Mät upp alla flytande ingredienser.

 5. Rör snabbt med en barsked i en cirkelrörelse i ca 30 sekunder.

 6. Sila upp på ett isfyllt glas. Använd isbitar av bättre kvalitet – gärna i större format.

 7. Pressa apelsinzesten över glaset och gnid det runt glasets kant. Släpp sedan ner zesten, eller en apelsinskiva, i glaset.

 8. Servera gärna tillsammans med lite tilltugg som aperitif före maten, precis som de gör i Italien.

Ingredienser (1 drink)

 • 2 cl gin

 • 2 cl Campari

 • 2 cl söt röd vermouth

 • Apelsin

Hur smakar negroni?

Negroni är en cocktail som balanserar det söta, det bittra och det aromatiska på ett sätt som få andra drinkar gör. Den karakteristiska smaken kommer från trion av ingredienser: gin, söt vermouth och Campari. Campari tillför den distinkta beskan och den röda färgen, medan söt vermouth mjukar upp smaken med sina kryddiga och örtiga toner. Gin ger drinken dess kropp och komplexitet med sina enbärstoner och botaniska inslag. Tillsammans skapar dessa tre en klassisk cocktail som är både uppfriskande och djupt tillfredsställande.

Hur dricker man negroni?

Negroni är en cocktail som bör avnjutas långsamt, så att man kan uppskatta dess rika smakprofil. Traditionellt serveras den i ett lågt glas, ett så kallat old-fashioned-glas, med is och apelsin. Negroni är en utmärkt aperitif, men passar även som en sofistikerad drink efter middagen. 

Vilken typ av vermouth ska man ha i negroni?

Traditionellt används en söt, röd vermouth till negroni. Denna typ av vermouth är känd för sin kryddiga och något karamelliserade smakprofil, vilket kompletterar Camparins bitterhet och ginens komplexitet.

Tycker du att negronin är för besk?

Testa i stället den mer lättillgängliga drinken negroni sbagliato.

Relaterade produkter

Mer från Recept

Visa mer från Recept