Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

Emil Årengs Whisky Sour

Emil Åreng är prisbelönt bartender, dryckesredaktör på Café och driver den omtalade Facit Bar i Umeå. Med rötterna i Jämtland, utbildning i London och en passion för svenska råvaror, har han gjort sig känd för att blanda cocktails med både hantverk och råvaror i fokus.

I samband med lanseringen av Emil Åreng Selection – ett av Emil handplockat urval från svenska spritproducenter – delar han här med sig drinkrecept där svensk sprit spelar huvudrollen. Enkla att blanda hemma, men med en tydlig Åreng-touch.

Vill du veta mer om Emil? Läs vår intervju med Emil Åreng här.


Emil Årengs whisky sour

I Emil Årengs Whisky Sour har originaldrinkens bourbon bytts ut mot den lite torrare rågwhiskyn rye. Här skakad tillsammans med äppelsyra, honungsvatten och äggvita.

Gör så här

  1. Mät upp alla ingredienser i en shaker.

  2. Fyll på med is och skaka kall.

  3. Här väljer du själv hur du vill göra: antingen silar du ned drinken i ett kylt cocktailglas utan is, eller så häller du den osilad över is.

Ingredienser (4 pers)

  • 5 cl Agitators Rye Rye 

    3 cl äppelsyra (kan ersättas med citron eller limejuice)

    2 cl honungsvatten

    0,5 cl äggvita

Relaterade produkter

Mer från Recept

Visa mer från Recept