Gör så här
-
Häll Aperol, citronjuice, sockerlag och äggvita i en shaker.
-
Torrskaka drinken (skaka utan is) för att bygga upp ett ordentligt skum
- Fyll shakern med is och skaka kraftigt tills shakern blir immig.
- Sila upp drinken i ett kylt cocktailglas.
- Garnera gärna med en apelsintwist eller ett cocktailbär.
Varifrån kommer drinken Aperol Sour?
Aperol Sour är en twist på den klassiska drinken Whiskey Sour, som har anor från 1800-talet. Genom att byta ut whiskeyn mot den italienska apéritifspriten Aperol får man en fräschare och lättare drink med tydliga toner av apelsin och örter. Aperol lanserades redan 1919 och har sedan dess varit en populär drink i Italien, men det var först på 2000-talet som den blev känd i resten av världen – mycket tack vare den trendsättande drinken Aperol Spritz.
Kan man byta ut spriten mot annan sprit?
Absolut! Även om Aperol ger drinken dess karaktäristiska smak och färg går det utmärkt att variera sig med andra spritsorter. Varför inte testa Vinotekets bitter spritz? Här är några andra förslag:
• Gin Sour – Byt ut Aperol mot gin för en fräsch och örtig drink.
• Vodka Sour – Använd vodka istället för Aperol för en renare smak.
• Rum Sour – Välj ljus rom för en drink med toner av tropisk frukt och socker.
• Whisky Sour – Byt Aperol mot bourbon för en drink som alla älskar.
Oavsett vilken sprit du väljer blir det garanterat gott. Vi på Vinoteket rekommenderar att du provar dig fram för att hitta just din favorit. Kanske blir det en Aperol Sour, kanske något annat – det viktiga är att du hittar en drink du trivs med. Skål för det!