Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

Whiskey Sour

Whiskey Sour är en riktig klassiker bland drinkar. Med sin perfekta balans mellan sötma, syra och whiskyens rökiga toner är den här drinken älskad världen över. Vi på Vinoteket gillar att njuta av en Whiskey Sour som avec efter middagen eller som drink innan maten. Oavsett när du väljer att servera den kommer den garanterat att uppskattas av dina gäster.

Gör så här

  1. Häll bourbon, citronjuice och sockerlag i en shaker.

  2. Fyll på med rikligt med is och skaka kraftigt i ca 10-15 sekunder.

  3. Sila upp drinken i ett kylt glas med iskuber.

  4. Garnera med cocktailbär eller några droppar angostura bitter på toppen.

Ingredienser (1 drink)

  • 5 cl bourbon

  • 3 cl färskpressad citronjuice

  • 2 cl sockerlag

  • 1 äggvita

  • Angostura bitter (valfritt)

  • Cocktailbär

Varifrån kommer drinken Whiskey Sour?

Whiskey Sour har sitt ursprung i 1700-talets England. På den tiden var det vanligt att sjömän drack en blandning av rom, citronjuice och socker för att undvika skörbjugg under långa seglatser. När whiskyn började bli populär i USA under 1800-talet ersattes rommen med whisky och den moderna varianten av Whiskey Sour skapades.

Kan man byta ut spriten mot annan sprit?

Även om bourbon är det klassiska valet av sprit i en Whiskey Sour går det utmärkt att variera sig. Prova till exempel att göra drinken med vanlig whisky eller rye för en kryddigare smak. Oavsett vilken sprit du väljer är det viktigt att inte tumma på citronjuicen och sockerlagen. Det är trots allt de som ger drinken dess karaktäristiska syrliga sötma.

Relaterade produkter

Mer från Recept

Visa mer från Recept