Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

Vinoteket vinner mot Systembolaget i blindprovning

Vinoteket kammar hem vinst i vintävlingen "Den Gyllene Korkskruven". I motståndarlaget fanns både Systembolaget och Wine Table representerade. 

Nyligen anordnades årets upplaga av vintävlingen ”Den Gyllene Korkskruven” av Lidingö Vinsällskap. Det var de regerande mästarna Camilla Forslund och Sarah Djerf (som representerade Vinoteket) som försvarade titeln. Motståndarlaget bestod av sydafrikaexperten Maja Berthas från Wine Table och Claes Rosén från Systembolaget.

Kluriga viner och rimliga gissningar

Tävlingen går ut på att lagen provar fem viner framför en publik som även de har samma viner i sina glas. Genom resonemang och gissningar på vilket vin som döljer sig i glaset, ska lagen försöka få så många poäng som möjligt.

Bland vinerna gömde sig bland annat ett varmfruktigt albariño från Rìas Baixas, ett klurigt syrah från Crozes-Hermitage och ett cabernet sauvignon i modern stil från Sydafrika.

Historisk trefaldig vinst 

Matchen var jämn ända in i slutet men regerande mästarna Sarah och Camilla tog hem segern även i år, för tredje gången. Och med det går de till tävlingens historia som de enda tävlingsparet som vunnit tre år i rad.

Sarah Djerf jobbar på e-vinhandlaren Vinoteket till vardags och Camilla Forslund på destinationshotellet Lejondals slott.

Vinprofessor och tävlingssommelier bland tidigare vinnare

– Sarah och Camilla är två både storslagna och svårslagna damer, menar Lars Martin Grewin, ordförande för Lidingö Vinsällskap som anordnar tävlingen. De kompletterar varandra så bra med sin kunskap. Sarah är tung på Europa och klassiska viner medan Camillas styrka ligger i nya och uppkommande vinområden, fortsätter han.

”Den Gyllene Korkskruven” har pågått sedan 2008 och bland tidigare vinnare hittas bland annat vinprofessorn Johan Edström, vinskribenten Andreas Grube, tävlingsommelier Mikael Söderström, sommelier Beatrice Becher och vinjournalisten Maria Collsiö.

– Alltså korkskruven är väldigt fin och så, men det börjar bli dags att någon annan får äran att ha den hemma snart, säger Camilla efter vinsten.

Relaterade produkter

Mer från Nyheter

Visa mer från Nyheter