Los Frailes Trilogia 2010
  • Fri frakt, värde 199kr
  • 100% Nöjd kund-garanti
  • Över 1000 unika viner
Ekologiskt vin
Los Frailes Trilogia 2010 Monastrell

Los Frailes Trilogia 2010

Los Frailes Trilogia 2010

Tillfälligt slut

Pris 189 kr

Lagerstatus
Tillfälligt slut
Lagring
Drick nu till och med 2017
Karaktär
Smakrikt och fatat
Färg
Körsbärsröd
Land
Region
Distrikt
Huvuddruva
Druvor
70% Monastrell, 20% Cabernet Sauvignon, 10% Tempranillo
Typ
Rött
Alkoholhalt
14,0%
Se även

Doft & Smak

Kraftig och elegant doft med inslag av svarta och röda bär, mörk choklad och fylliga, rostade ekfatsinslag. Fyllig, kraftig smak med stadiga tanniner. Stor frukt, mycket örter och mogna bär tillsammans med kaffe, lakrits och kryddor. Hänger kvar länge.

Passar till

Passar utmärkt till de flesta rätter på nötkött, lagrad ost, grillat lamm eller viltgryta. Serva svalt, strax under rumstemperatur, kring 18-19 grader. Vinet är ekologiskt.

Beskrivning

Ända sedan 1771 har Bodegas Los Frailes varit i fmailjen Velazquez ägo! Vineriet var i sin linda huserat av jesuiter men som blev förvisade från Spanien av kung Carlos 1767 och fyra år senare köptes gården på auktion av familjen. Sedan dess har familjen odlat och producerat viner men det var inte förrän i slutet av 90-talet som man beslutade sig för att bli en premium-producent. Detta genomförde man genom att riva upp alla andra druvsorter och bara fokusera på de lokala, ställa om hela odlingen och produktionen till ekologiskt samt genom att bygga ett helt nytt vineri med egen buteljeringslinje. Idag, 25 år senare, är producenten en av de allra främsta i regionen.