• FRI FRAKT HEM TILL DÖRREN
Rhonéa Les Contreforts Vaison-la-Romaine Côte du Rhône Village 2018 Grenache

Rhonéa Les Contreforts Vaison-la-Romaine Côte du Rhône Village 2018

Pris 149 kr
Lagerstatus
372 st
Lagring
Drick nu, till och med 2023
Karaktär
Kryddigt & Mustigt
Färg
Djupt rubin, med purpurröda inslag
Land
Frankrike
Region
Rhônedalen
Distrikt
Vaison-la-Romaine
Klassifikation
AOC Villages
Producent
Rhonéa
Huvuddruva
Grenache
Druvor
50% Grenache, 45% Syrah, 5% Carignan
Typ
Kork
Passar till
Volym
750 ml
Sockerhalt
1.8 g/l
Alkoholhalt
14%
Se även
Kategorier

Doft & smak

Varmt och kryddigt vin som har en mjuk pepprig ton som kommer från blandningen av Grenache och Syrah. Rena aromer av röd frukt, såsom hallon, körsbär, röda vinbär och grape. Vinet är elegant runt och fullt av fruktiga, kryddiga och lite söta anteckningar av vanilj, lakrits och dragon. Fint balanserad mellan sammetslena tanniner, fräschör och ihållande fruktighet.

Passar till

Servera runt 14-18°C till grillat kött, lammkotletter med färska örter, smakrika korvar, eller en örtig och smakrik gryta, gärna med tomatbas. Funkar också fint med en bricka smakrika ostar.

Beskrivning

Rhonéa är ett kooperativ med över 200 vinmakare, som har valt att samla sin expertis och blåsa liv i en kreativ, banbrytande modell, baserad på sin kunskap om Rhônedalens viner. Dessa hantverkare är starkt knutna till regionens terroir och familjejordarna och har typiska franska kunskaper som överlämnats och ärvts genom generationer. Det är självklart att de är starka förespråkare för sin region, god mat och vin, enkelhet och nöje. En uppfriskande vind av förändring blåser över Rhonéa-kooperativet. Begåvade, nyfikna och kreativa hantverkare och anställda är fulla av nya idéer och bidrar aktivt till en delaktighetsmodell som samlar färdigheter och genererar nya och ofta lite ovanliga koncept.

Denna webbplats innehåller information om vin och riktar sig till dig som är 25 år eller äldre. Genom att fortsätta godkänner du att webbplatsen använder cookies i enlighet med vår cookie policy.

Vinoteket is powered by Vinoteket.com ApS