Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

Vin från Vaison-la-Romaine

(0)

Bron vid Vaison la Romaine står fortfarande kvar efter mer än 2000 år. Styrkan att stå emot de yttre elementen och dess livslängd är precis som vinerna som produceras i området.

En blandning av antiken och Rom

Ända sedan antiken har kelterna, och därefter romarna, haft Vaison La Romaine som huvudort i regionen. Staden har än idag en härlig mix av inslag både från antiken, romartiden och den moderna eran, vilket följaktligen format staden till vad den är idag.

Vinlandskap format av floden Quveze

Genom Vaison la Romaine rinner floden Quveze som delar staden i två delar. Floden har i mångt och mycket format vinlandskapet runt staden. I staden producerar man både balanserade och generösa viner. Jorden är lerig och av sand och vinifieringen sker framförallt i betong och rostfria kar i en cirka 20 dagar lång jäsning. Framförallt odlar man Grenachedruvan, som trivs alldeles utmärkt här.

Världens mest odlade druva

Grenachedruvan anses vara världens mest odlade druva och den växer på många platser och södra Frankrike är därför inget undantag. Den blåa druvan, med sin höga kvalitet, är väldigt enkel att odla. Den mognar sent och kräver mycket solljus. Något som södra Frankrike erbjuder mycket av. Grenachedruvan trivs också alldeles utmärkt i torrt klimat. Druvan ger vinet en fin smak av mörka röda bär och passar därför till det mesta.

Vinproducenten Rhonea - innovation sedan 1950-talet

När tretton stycken innovativa och skickliga vinmakare slog sig samma på 1950-talet blev det startskotten för en otrolig framgångssaga. Med de olika specialintressena från de tretton skaparna kom man att producera fantastiska viner.

Idag har Rhonea över 200 mycket skickliga vinmakare som följaktligen för traditionen vidare och in i framtiden. Moderna vinmakare ser inte bara över produktion och traditioner, utan ser även till att vinerna är riktigt goda att dricka till maten också.