Dekantera någon timme i förväg och servera runt 16-20°C, gärna till klassiska italienska rätter, såsom köttiga pastarätter, eller ugnsrostade stekar av nöt eller lamm
Aromer av mogna björnbär och plommon med en pepprig kryddighet. Stor och smakrik, med lager av dekadenta svarta frukter och silkeslena tanniner
En ledstjärna för Supertoskana-rörelsen är utan tvekan Ornellaia-egendomen på den toskanska kusten, som med sin vackra utsikt och unika mikroklimat garanterar att druvorna mognar långsamt för på så sätt maximera smakerna. Den milda havsbrisen tempererar sommarvärmen, medan de omgivande kullarna ger skydd från de kalla vintervindar. De rika vulkaniska och marina jordarna ger perfekta förhållanden för vinodling, men vinmakaren Axel Heinz och konsulten Michel Rolland lämnar inget åt slumpen. Detta är som ett andravin i Bordeaux, där de enbart använt eget odlade Sangiovese, Merlot och Cabernet - ett regelbrott i regionen, där vinet då inte får klassificeras som ett Chianti, utan kallas då istället Supertoskanare. - men det görs med samma passion och briljans som ett "Grand Vin" i Bordeaux.