Smakrika italienska rätter som pasta bolognese, pizza med parmaskinka eller en krämig risotto med karljohan-svamp. Servera svalt, precis under rumstemperatur, kring 19-20 grader.
Djup, fruktig doft med mörka bär, massor av peppar, sötfruktiga inslag och choklad. Typisk i stilen. Smakrik, varm och elegant smak i medelfyllig stil. Björnbär, russin och mörk choklad i en skön symbios. Fräsch, bra avslutning.
Med ett lite besvärligt, fuktigt klimat i Veneto finns det få ekologiska producenter från området. Men de som klarar att inte bespruta sina druvor tack vare ett bra mikroklimat och noggrant hantverk, skapar viner med stor finess och ärlighet. En av dem är Lanza i Valpolicella som producerar endast tre viner, en Valpolicella Rosso, en Ripasso och en Amarone, alla i små kvantiteter och alla med stort fokus på kvalitet. Deras Ripasso har snabbt blivit en favorit bland våra kunder, inte bara dem som älskar eko.